Banes Motor České Budějovice
26.10.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Právě skončená dvě kola juniorských i dorosteneckých soutěží přineslo mnoho zajímavých momentů. Juniora přivezla z venku tři body, dorost A doma získal jedno vítězství a tři body. Mužstvem víkendu je dorost B. Ten dokázal vyhrát svá obě utkání, navíc v každém nasázel svému soupeři osm branek!!! Uspěl i v přímém souboji o první místo v tabulce. Dva hráči předvedli mimořádný výkon. Petr Zich zaznamenal v jednom utkání šest bodů (3+3). Hráčem víkendu je Jiří Bárta, který dokázal ve dvou zápasech zaznamenat sám celkem dvanáct bodů (7+5).

Junioři

Junioři sehráli dva rozdílné zápasy. V prvním v pátek ve Zlíně se nedokázali po celé utkání brankově prosadit a odvezli si porážku 5:0. Je to první porážka v normální hrací době na soupeřově hřišti v letošní sezóně. Celkově je to druhá porážka a zajímavostí je, že v obou prohraných zápasech nedali junioři žádnou branku. Pokud se tedy junioři trefí do branky, minimálně bod mají jistý.

V sobotu ve Vsetíně junioři zapoměli na střelecký půst a předvedli spolu s domácím mužstvem opravdové střelecké hody, po kterých museli trenérům vstávat vlasy na hlavě. Kanonáda nakonec skončila vítězstvím českobudějovických 7:6. Rozhodující branku vstřelil v 58. minutě zápasu Petr Zich. Tento hráč odehrál své životní utkání. Za celou minulou sezónu měl na svém kontě pouhé tři body. V tomto utkání si jich připsal hned šest (3+3). Junioři zůstávají v tabulce na čtvtrtém místě.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

V pátečním zápase se Vsetínem dokázali dorostenci po delší době vstřelit více branek. Trenéři, ale nebyli spokojení s důrazem před brankou. Českobudějovičtí měli celé utkání pod kontrolou a dovedli ho do vítězného konce 5:2. Další dvě branky si na své konto připsal Michal Švihálek. Své mužstvo výrazně podržel i brankář Ondřej Bláha (viz foto).

V sobotu se naplnila slova trenérů o nedůrazné koncovce. Zlín byl nad síli současného mužstva dorostu. Výsledek 3:1 pro Zlín. Další skvělý výkon předvedl brankář Ondřej Bláha. Dorostenci zůstali v extraligové tabulce na dvanáctém místě.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

V pátečním utkání na Kobře se předvedli českobudějovičtí dorostenci ve velmi dobrém světle. Kvalitní hrou dokázali svého soupeře přehrát a přitom střílet i pěkné branky. Výsledek 8:1 potěšil i trenéra Trummera. V utkání bylo nejvíce vidět útočné trio Beneš, Bárta, Svoboda, které získalo celkem 11 bodů.

Nedělní utkání s Pardubicemi B bylo i přímým soubojem o první místo tabulky a mělo ukázat, kdo je na tom lépe. Navíc chtěli českobudějovičtí oplatit svému soupeři porážku z prvního vzájemného souboje. V první třetině se jednalo o drama. V druhé a třetí spíše o exibiční vystoupení trojice Beneš, Bárta , Svoboda, která si z Kobry přivezla pohodu a předvedla ji i v domácím zápase. Trenér dorostu A Karel Soudek má nyní z čeho vybírat. O mimořádném výkonu Jiřího Bárty již byl zmínka. Druhý z party Jonáš Beneš zaznamenal devět bodů (1+8) v obou zápasech. Třetí člen Bohumil Svoboda zaznamenal pět bodů(4+1). Konečný výsledek 8:4 pro domácí. Dorost B postoupil v tabulce na první místo!!!

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....