Banes Motor České Budějovice
23.10.2008, Miroslav Mayer

Žáci hrají derby s Táborem

Č. B u d ě j o v i c e - Žáky čeká v dalším kole tradiční soupeř se kterým se žákovská mužstva utkávají pravidelně již dlouhou dobu – HC Tábor. V minulosti to byl vždy pro českobudějovické celky příjemný soupeř, dnes tomu již tak nemusí být. Tábor zapracoval na mládeži a postavení mládežnických týmů v tabulce naznačuje, že tato práce nese výsledky.

Devátá třída

Vzhledem k postavení ve společné tabulce osmé a deváté třídy se bude jednat o souboje, které mohou být, pro další postup do skupiny nejlepších šesti mužstev, velice důležité. Souboje těchto ročníků byly vždy pro českobudějovické spíše lepším tréninkem. Loňské výsledky 11:3 a 12:2 jsou již zapomenuty. V letošním roce se mužstvo Tábora výrazně zlepšilo a zatím je v tabulce pouze o skóre za mužstvem HC České Budějovice. V posledním kole podlehl Tábor doma Plzni 4:8. Bylo by dobré, kdyby si někteří střelci v českobudějovickém dresu zavzpomínali na loňské střelecké časy s tímto soupeřem. Utkání začíná v sobotu na druhé ledové ploše Budvar Arény od 13,00.

Osmá třída

Tento ročník sváděl i v loňském roce s tímto soupeřem relativně vyrovnané zápasy 4:1 a 6:4. Tábor je v tabulce na sedmém místě s devíti body, o tři méně než HC České Budějovice. Právě tyto tři body tvoří prozatímní rozdíl ve společné tabulce mezi oběma týmy. V posledním zápase remizoval Tábor doma s Plzni 3:3. Utkání začíná s sobotu v Budvar Aréně a druhé ledové ploše od 11,00.

společná tabulka osmé a deváté třídy

1.  HC Sparta Praha      32
2.  HC Plzeň             30
3.  HC PZ Kladno         27
4.  HC Písek             25
5.  HC Č. Budějovice     22
6.  HC Slavia            20
7.  HC Tábor             19
8.  HC Kobra             16
9.  HC Třemošná          13
10. HC Příbram            5
11. HC J. Hradec          4
12. HC Beroun             3

Sedmá třída

Sedmáci mohou hrát svůj zápas v klidu. Po výborných výsledcích z posledních kol stoupají tabulkou vzhůru. Tábor je na šestém místě s deseti body. V posledním zápase podlehl Tábor v Plzni jen těsně 3:2. V loňském roce porazil tento ročník Tábor 4:2 a 5:2. Není důvod nepokračovat v sérii čtyř vítězných zápasů po sobě, kterou mají českobudějovičtí sedmáci načatou.

Šestá třída

Neporažené mužstvo v Táboře nebude chtít poznat hořkost porážky. Tábor je na tom v tabulce také velmi dobře. Patří mu pátá příčka s deseti body. V posledním zápase ovšem podlehl v Plzni vysoko 11:2.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....