Banes Motor České Budějovice
22.10.2008, Miroslav Mayer

Další kola juniorských a dorosteneckých soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže pokračují v rychlém sledu. Tento víkend budou na pořadu již 15. a 16. kolo juniorské a dorostenecké extraligy a 12. a 13. kolo dorostenecké ligy. Všechna mužstva se střetnou se soupeři, se kterými se již letos utkala, takže mohou využít znalosti soupeřovi hry. Junioři oba své soupeře v prvních vzájmených soubojích porazili, dorost A jednou vyhrál a jednou prohrál a dorost B získal pouze jeden bod.

Junioři

Junioři po čtyřech domácích zápasech zajíždějí k oběma zápasům na hřiště soupeřů. V pátek změří své síly ve Zlíně. Ten je v tabulce na šestém místě se ziskem dvaceti čtyř bodů. Na domácím hřišti nemá Zlín moc dobrou bilanci. Ze šesti zápasů dvanáct bodů za čtyři výhry a dvě prohry. V posledním zápase vyhrál Zlín na Spartě 4:1! V prvním vzájemném zápase v Českých Budějovicích zvítězili domácí těsně 2:1. Nejaktivnějším hráčem Zlína je Antonín Honejsek s osmnácti body(10+8). V souboji zřejmě nepadne moc branek, českobudějovičtí mají druhou nejlepší obranu s soutěži a zlínští nejsou moc střelecky disponovaní.

V sobotu zajíždí junioři do nedalekého Vsetína. Ten je v tabulce na předposledním místě s pouhými devíti body. Doma dokonce dokázal Vsetín zvítězit pouze jednou! V posledním zápase prohrál Vsetín na Slavii 4:3 pp. Nejaktivnějším hráčem Vsetína je Jakub Pořický se třinácti body (9+4). V prvním vzájemném zápase v Českých Budějovicích zvítězili domácí vysoko 9:1. Tady je tedy pro českobudějovické určitě prostor pro získání dalších bodů do tabulky.

Dorost A

Dorost A si po šňůře čtyř zápasů konečně zahrají na domácím ledě. Mělo by jim to pomoci k zisku dalších bodů, které nutně potřebují, aby vylepšili své postavení v tabulce. Dorostence čekají ti samí soupeři jako juniory, ale v obráceném pořadí. V pátek přijedou do Českých Budějovic dorostenci Vsetína. Ten je v tabulce na dvacátém místě s jedenácti body. Na soupeřově hřišti jich získal pouze pět. V prvním zápase ve Vsetíně zvítězili českobudějovičtí 5:3. V posledním kole porazil Vsetín doma Spartu 6:2! Nejaktivnější hráč Vsetína je Petr Horehleď s patnácti body (7+8). Domácí jsou v tomto zápase rozhodně favority. Zápas začíná v pátek v 17,30 na druhé ledové ploše v Budvar Aréně.

V sobotu přijedou do Českých Budějovic hráči Zlína. Ten je v tabulce na devátém místě s dvaceti pěti body. Na soupeřových hřištích jich získal deset. V prvním vzájemném zápase ve Zlíně domácí zvítězili 5:1. V posledním kole porazil Zlín doma Pardubice také 5:1. Českobudějovičtí mají tedy svému soupeři co vracet. Nejaktivnějším hráčem Zlína je Tadeáš Kundera se sedmnácti body (9+8). Zápas začíná v sobotu od 12,30 v Budvar Aréně.

Dorost B

Dorost B utrpěl v minulém kole druhou porážku v soutěži. V pátek zajíždí dorost B na hřiště Kobry Praha. Ta je zatím sedmá s osmi body. Na domácím hřišti Kobra získala pouhé tři. V posledním kole vyhrála Kobra v Nymburce 4:1. V prvním vzájemném souboji v Českých Budějovicích souboj skončil nerozhodně 2:2. Rozhodně je soupeř k poražení a českobudějovičtí dorostenci jsou favority.

V neděli přivítají na svém ledě mužstvo Pardubice B, které vede tabulku a se kterým v prvním vzájemném zápase prohrálo 5:3. V posledním kole prohráli Pardubice B v Benátkách nad Jizerou 7:4. Zápas začíná v Budvar Aréně ve 14,30. Určitě se bude jednat o velmi atraktivní souboj.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....