Banes Motor České Budějovice
15.10.2008, Miroslav Mayer

Dorost B po čtvrtině zatím druhý

Č. B u d ě j o v i c e - V letošní sezóně se po dlouhé době objevuje v českobudějovických mládežnických týmech tým dorostu B. Loni pod hlavičkou Českého Krumlova vybojoval postup do ligy dorostu a letos je po výborné první čtvrtině druhý ve své skupině. Jako hlavní trenér vede dorost B Jan Trummer (na fotce) a jeho asistentem je Pavel Pýcha (foto níže).
Jak probíhal výběr hráčů do dorostu B ?
Hráči prošli určitým sítem. Nejprve si vybral pan Soudek hráče do extraligového dorostu a hráči, kteří zbyli, byli zařazeni do dorostu B. Na začátku to bylo asi dvacet devět hráčů.

Pak následovala letní příprava. Byli jste spokojeni s jejím průběhem?
Určitě jsme byli spokojeni. Někteří kluci k tomu přistoupli více zodpovědně a jiní méně zodpovědně. To už tak bývá, protože letní příprava není mezi hráči moc oblíbená. Můžu říci, že větší část mužstva letní přípravu odpracovala naplno.

Na začátku jste měli hodně široký kádr. Kdy došlo k prvnímu vyřazování hráčů?
Celé se to řídilo tím, kolik hráčů bude potřebovat dorost A a kolik hráčů bude moci hrát za B tým. Díky tomu se přistoupilo k tomu, že někteří hráči s námi trénují, ale jsou na hostování v Českém Krumlově, Jindřichově Hradci a v Táboře. K tomuto výběru došlo ještě v předzápasovém období, v první části přípravy na ledě.

Sehráli několik přípravných zápasů. Byl jste spokojen z jejich kvalitou i sílou soupeřů?
Přípravné zápasy nám toho moc neukázaly, protože jsme si vybrali soupeře ze stejné soutěže. Všechny zápasy jsme jasně vyhráli. Jedině zápasy s Havlíčkovým Brodem nám něco řekly. To nebylo dost k tomu, aby nám to něco o hráčích řeklo, abychom mohli určit, kteří hráči tu zůstanou a kteří odejdou na hostování. Byla to pak těžší práce.

Soupeře jste si vybírali sami, nebo jste "brali", toho, kdy byl volný?
Soupeře jsme si vybírali sami. Havlíčkův Brod postoupil do extraligy dorostu a chtěl se rozehrát. Jiná extraligová mužstva mají již své tradiční zažité turnaje, kam pravidelně jezdí, nebo si hledají soupeře ze stejné soutěže. Kdo se pak nevejde do extraligových kádrů odchází hrát na hostování do ligy dorostu a pak jsou kádry těchto mužstev silnější něž v letní přípravě.

Máte za sebou první čtvrtinu soutěže. Co říkáte na kvalitu ligy dorostu?
Soutěž je hodně vyrovnaná. Nedá se říci, že by tam někdo vysloveně bodově propadal. Všechna utkání, která jsme zatím hráli, byla velmi vyrovnaná. Většinou máme střeleckou převahu, ale neproměňujeme šance. Což nás pak v některých zápasech mrzí. Určitě je to oproti extralize dorostu pomalejší a kvalita hráčů není tak vysoká, jako je v extralize dorostu.

Co zatím říkáte na výsledky a na předvedenou hru?
Situace se pro nás komplikuje tím, že je v dorostu A nevídaná marodka a to se pak přenáší i k nám. Takže jsme nuceni kádry doplňovat. My jsme doplňovali kádr hrači z deváté třídy. Horší je to na tréninku, protože se vždy doplní kádr A dorostu a my pak nemáme možnost trénovat se čtyřmi pětkami a hůře se nám nacvičují přesilové hry i oslabení. Samozřejmě to děláme i tak, ale je to horší i pro hráče zvyknout si na to, že nejsou spolu pohromadě a že spolu nastupují až do utkání.

Jaká je vůbec za tohoto stavu atmosféra uvnitř mužstva ?
Myslím, že kluci i ti co přijdou z dorostu A, pracují naplno. Určitě je tam týmová atmosféra a každý se snaží odvést maximum pro mužstvo.

Jsou už v mužstvu hráči, kteří by se dali označit za tahouny mužstva?
Zpočátku to všechno viselo na jedné pětce. To byli hráči, kteří mají lepší produktivitu Niko Veselý, Eddie Turek, později se rozehrál Lukáš Moudrý a David Švamberk, takže se to už prostřídává. Starší hráči v čele s kapitánem Janem Jindrou táhnou ty mladší. Ti mladší pak dobře do týmu zapadnou a přispějí pak k vítězstvím, které máme.

Co byste chtěl s tímto týmem v letošním roce dokázat?
Cílem pro letošní sezónu bylo, zjistit co tato soutěž vůbec obnáší a jaký to bude mít přínos pro klub. Zároveň udržet tu soutěž i pro další sezóny, pro další hráče, pro přechod z deváté třídy do dorostu. Pomůže to hráčům z dorostu A, kteří zatím nemají potřebnou výkonnost i hráčům deváté třídy. Pro ně to je určitě o stupínek rychlejší než je soutěž devátých tříd a je to pro ně dobrá zkušenost do další práce a do další sezóny.

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Bodování dorostu B po čtvrtině soutěže

Útočníci:

Z G A B Lukáš Moudrý 8 5 3 8 Niko Veselý 9 4 4 8 Petr Koblasa 4 2 6 8 Jonáš Beneš 9 5 2 7 Jiří Bárta 8 3 3 6 Eddie Turek 7 3 2 5 Martin Vlach 9 3 2 5 Bohumil Svoboda 9 2 3 5 Jan Trummer 2 2 2 4 Ivo Šindler 7 2 1 3 David Švamberk 7 1 1 2 Tomáš Pich 5 1 0 1 Luboš Rob 1 0 1 1 Tomáš Pařízek 1 0 0 0 Emil Švec 1 0 0 0 Tomáš Rousek 2 0 0 0 František Hakl 8 0 0 0

Obránci:

Jan Jindra 9 2 5 7 Libor Jirků 6 0 2 2 Karel Plášil 3 1 0 1 Lukáš Kříž 5 0 1 1 Rudolf Pleml 8 0 1 1 Matěj Mayer 3 0 0 0 Petr Škopek 4 0 0 0 Ondřej Štádlík 9 0 0 0 Jaroslav Kypta 9 0 0 0

Brankáři:

Z OG Prům. SO David Havelec 2 2 1,00 1 Radek Podskalský 3 8 2,67 0 Michal Kubeš 4 11 2,75 0
Poznámka: Z = počet odehraných zápasů, G = počet branek, A = počet gólových asistencí, B = celkový počet bodů, OG = obdržené branky, prům. = průměr branek na zápas, SO = vychytané nuly.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....