Banes Motor České Budějovice
15.10.2008, Miroslav Mayer

Další kola juniorských a dorosteneckých soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorské a dorostenecké soutěže se tento víkend přenesou přes první čtvrtinu. Junioři zahájí druhou čtvrtinu na domácím ledě. Dorost A zajíždí poprvé na led českých týmů a dorost B hraje jednou doma a jednou na hřišti soupeřů. Kolik si českobudějovické týmy připíší bodů se dozvíme v neděli odpoledne.

Junioři

Junioři začínají svůj páteční zápas na druhé ledové ploše ve stejný čas jako extraligový zápas HC Moutfield. Jejich soupeřem bude mužstvo HC Třebíč. To se krčí na samém dně tabulky s pouhými dvěmi body. Na soupeřově hřišti zatím nezískalo ani bod. Navíc má nejhorší útok v celé soutěži. V posledním kole prohrála Třebíč 4:2 na Spartě. Ovšem pozor už jedno mužstvo z posledního místa v Českých Budějovicích zvítězilo. Nejlepším hráčem Třebíče v bodování je Karel Kesner se šesti body (1+5).

Sobotním soupeřem bude mužstvo Znojma. To je v tabulce také na dolních příčkách dvacáté druhé s jedenácti body. Ovšem pozor deset bodů získalo Znojma na hřištích soupeřů. V tomto směru je sedmé v soutěži. Nejlepším hráčem Znojma v bodování je Jakub Saidl s deseti body (5+5). Junioři by měli bodovat v obou zápasech a udržet si svoji skvělou pozici v tabulce. Zápas začíná ve 12,30 v Budvar Aréně.

Dorost A

Dorost A zajíždí v pátek letos poprvé na led českého klubu, do Hradce Králové. Ten je zatím v tabulce na osmnáctém místě s jedenácti body. Z šesti domácích zápasů získal Hradec Králové pouhých šest bodů. V posledním kole prohrál Hradec Králové doma se Spartou 5:4. Nejlepší hráč podle kanadského bodování je Daniel Filip se čtrnácti body (6+8).

Další kolo zajíždí dorostenci do Havlíčkova Brodu. Ten je v tabulce na patnáctém místě se čtrnácti body. Na domácím ledě vybojoval již jedenáct bodů. V posledním zápase porazil Havlíčkův Brod doma Pardubice 6:4. Nejaktivnějším hráčem je Jan Kubát s jedenácti body (7+4). Takže oba týmy jsou v tabulce pod českobudějovickými dorostenci a tak šance na získání bodů určitě existuje.

Dorost B

Dorost B dělá zatím svým trenérům radost. Za první čtvrtinu pouze jednu prohru a dvě remízy. Přitom všem nejlepší obrana a třetí nejlepší útok. Do druhé části nastoupí českobudějovičtí v Kolíně. Ten je zatím čtvrtý z deseti body. Na domácím hřišti jich získal šest a pouze jednou doma prohrál. V prvním vzájemném zápase vyhráli českobudějovičtí doma 5:3. V posledním kole porazili kolínští Nymburk 5:3.

V neděli se dorost B představí doma a přivítá Příbram. Ta je v tabulce na posledním místě se třemi body, ale dva body získali na hřištích soupeřů. V prvním vzájemném zápase vyhráli českobudějovičtí v Příbrami 5:1. V posledním kole Příbram prohrála doma s Benátkami nad Jizerou 4:7. Utkání začíná v 16,30 na první ledové ploše Budvar Arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....