Banes Motor České Budějovice
08.10.2008, Miroslav Mayer

Zápasy junirů a dorostů

Č. B u d ě j o v i c e - Zní to téměř neuvěřitelně, ale juniorské i dorostenecké soutěže budou mít za sebou již jednu čtvrtinu svých zápasů. O tom, jak na tom budou českobudějovické týmy se dozvíme již v sobotu večer. Zatím nejlépe si vedou junioři, kteří mohou ještě své postavení vylepšit dvěma domácími zápasy. To dorost A zabojuje o další body na hřištích soupeřů. Zatím si dobře vede i dorost B, který změří v pátek síly v Táboře.

Junioři

Junioři se utkají v pátek na domácím ledě s týmem z Havířova. Ten je v tabulce na dvanáctém místě s patnácti body. Na hřištích soupeřů se mu zatím příliš nedaří. Ze čtyř zápasů přivezl pouhé tři body, když dokázal zvítězit 1:0 v Litvínově. V posledním zápase ovšem Havířov porazil doma Spartu 3:1. Zdá se, že silnější stránkou tohoto týmu bude defenzíva, protože venku zatím inkasoval Havířov pouhých devět branek. Nejlepší hráč Havířova je podle bodování Robert Říčka s osmi body. Utkání začíná na druhé ledové ploše v pátek od 17,30.


V sobotu narazí českobudějovičtí junioři na tabulkově stejně silného soupeře jako je páteční soupeř z Havířova . Na ledě Budvar Arény se představí tým z Třince. Tomu patří zatím v tabulce třináctá příčka za patnáct bodů. Na ledě soupeře zatím Třinec získal čtyři body. V posledním zápase předvedl skvělý výkon a porazil doma Slavii 2:1. Nejlepším hráčem v kanadském bodování je Rostislav Marosz s jedenácti body. Utkání začíná ve 12,30 na první ledové ploše.

Dorost A

Dorostenci mají před sebou šňůru čtyř zápasů na hřištích soupeřů a rozhodně budou chtít přivést nějaké body. První velká šance se jim naskytne hned v pátek. To zajíždějí k zápasu do Jihlavy. Ta je v tabulce se šesti body na dvacátém prvním místě a doma zatím nezískala ani bod. Nejlepším hráčem podle bodování je Ondřej Peška se sedmi body. V posledním zápase Jihlava podlehla na Spartě 5:2. Jihočeši by měli být dalším týmem, který přiveze z Jihlavy body.

V dalším zápase se představí českobudějovičtí dorostenci na brněnské ledě a změří síly s místní Kometou. Ta je v tabulce jedno místo pod jihočechy, tudíž na třináctém místě s jedenácti body. Doma se Kometě také moc nedaří, když vybojovala pouhé tři body. Nejlepším hráčem Komety podle počtu bodů je Libor Maša z jedenácti body. V posledním zápase prohrála Kometa v Pardubicích 3:1.


Dorost B

Dorost B čeká o tomto víkendu pouze jeden zápas. V pátek zajíždí k dalšímu jihočeskému derby na táborský led. Týmu z Tábora se zatím v soutěži daří a drží třetí příčku z jedenácti body, o bod méně než českobudějovičtí. Doma získali táborští ze tří zápasů pět bodů. V posledním zápase prohráli v Nymburku 5:2. Českobudějovičtí se budou opět snažit dostat co nejméně branek, spolu s Pardubicemi B mají nejlepší obranu, a ukázat svoji útočnou sílu.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....