Banes Motor České Budějovice
05.10.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: junioři a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Tento víkend přinesl jihočeské mládeži spíše radostné zprávy. Všem týmům se podařilo získat do tabulky další body. Junioři přivezli z Moravy tři body, dorost A vyhrál obě svá domácí utkání a dorost B se nenechal zahambit a také oba své soupeře doma porazil. Nejproduktivnějším hráčem tohoto víkendu je Lukáš Moudrý, který si ve dvou utkáních za dorost B připsal 4 body (2+2).

Junioři

Junioři obě svá utkání dotáhli až do samostatných nájezdů a tam byli jednou neúspěšní a jednou úspěšní. Nejprve v Olomouci v utkání dvakrát vedli, ale inkasovali góly v přesilových hrách. Pak byl v nájezdech úspěšný pouze Rezka a to na úspěch v této disciplíně většinou nestačí. Nakonec vezou z Olomouce junioři alespoň bod, ikdyž svého soupeře jasně přestříleli. Nakonec svítil na hodinách stav 3:2sn pro domácí.

V Brně odehráli junioři utkání se stejným průběhem, jako v Olomouci. Opět tedy vedení a nakonec za stavu 2:2 až samostatné nájezdy a v nich tentokrát více štěstí než domácí. Tentokrát proměněný nájezd Josefa Rezka znamenal již další bod navíc pro českobudějovické juniory. Konečný výsledek byl tedy 3:2sn pro HC České Budějovice. V tabulce jsou junioři na čtvrtém místě s dvaceti body. Na vedoucí Vítkovice ztrácí šest bodů.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

Dorostenci se pohybují v tabulce v místech, které se jim rozhodně nelíbí a navíc je trápí špatná koncovka a chyby obránců. "Klukům se nedaří, nedokážou si dát pořádnou přihrávku, odskakují nám kotouče. Nedaří se nám delší dobu a proti poslednímu týmu tabulky všichni cítili, že by měli vyhrát a to je znervóznělo", říká trenér Karel Soudek. Nakonec tým vybojoval vítěztví 3:1 a zvedl si sebevědomí pro další zápas.

V dalším zápase se v Budvar Aréně představila Olomouc. Domácím se podařilo zopakovat navlas stejný výsledek 3:1 a zajistit si tak další potřebné body do tabulky. Nyní jim patří dvanácté místo se šestnácti body. Na vedoucí Spartu ztrácí deset bodů. Velkou zásluhu na vítězstvích v obou zápasech má brankář Ondřej Bláha, který inkasoval v obou zápasech pouze po jedné brance.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

V pátek přivítal dorost B na svém ledě Pelhřimov a byl to rozhodně zajímavý duel. Bylo k vidění bojovné a napínavé utkání s šancemi na obou stranách, ve kterém padaly góly jen do sítě hostujícího brankáře. Domácí se po zásluze nakonec radovali z vítězství 2:0. V nedělním utkání hostili Jindřichův Hradec, který měli jasně porazit a to se také stalo. Po jednoznačném průběhu utkání zvítězili 5:1. Nejlepším hráčem byl mohutný obránce Jan Jindra, který dokázal v obou utkání skórovat. Bodově však na tom byl lépe Lukáš Moudrý, který měl 4 body (2+2). Dobře si vedl i Petr Koblasa (na snímku), který odehrál pouze utkání s Jindřich. Hradcem ve kterém zaznamenal 3 body (1+2).

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....