Banes Motor České Budějovice
01.10.2008, Miroslav Mayer

Další kola juniorských a dorosteneckých soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - Dalšími koly pokračují juniorské a dorostenecké zápasy. Extraligové celky čekají další soupeři z Moravy. Tentokrát se na domácím ledě představí dorostenci a junioři hrají oba své zápasy na hřištích soupeřů. Dorost B hraje tento víkend oba své zápasy na domácím ledě.

Junioři

Junioři začínají své putování po Moravě v Olomouci. V letošním roce je Olomouc zatím na sedmém místě s patnácti body. Doma sehrála Olomouc čtyři zápasy, dvakrát zvítězila, jednou vyhrála v prodloužení a jednou prohrála a získala celkem 7 bodů. Minulý víkend Hrála Olomouc v Praze a dokázala přivést plný počet bodů! Na Spartě vyhrála 3:1 a na Slavii 4:1. Zatím se mužstvo z Olomouce může pyšnit nejlepší obranou v soutěži.

V sobotu zajíždějí Jihočeši do Brna na souboj s místní Kometou. Té se letos vůbec nedaří. Zatím jí patří dvacátá třetí příčka se čtyřmi body. Domácí hřiště je pro ně spíše přítěží. Ze čtyř zápasů vyhrála pouze jeden a získala tudíž pouze dva body. Z „tripu“ v Praze přivezla Kometa jeden bod. Na Slavii prohrála těsně 3:2 a na Spartě prohrála v prodloužení 3:2. Zatím má Kometa druhý nejhorší útok, střelci rozvlnili siťku pouze čtrnáct krát.

Dorost A

Dorost A rozhodně musí v domácích zápasech zabrat a získat co nejvíce bodů. Zatímní postavení v tabulce určitě není povzbuzující, ale soutěž se teprve rozbíhá a vše se může ještě změnit. Pro změnu kursu mají Jihočeši pro domácí zápasy vcelku příjemné soupeře, kteří nepatří letos k nejúspěšnějším. V pátek od 16,00 na druhé ledové ploše přivítají českobudějovičtí tým ze Šumperka. Ten je zatím na posledním místě z pouhými třemi body. Ze hřišť soupeřů nepřivezl Šumperk zatím ani jeden bodík. V posledních zápasech doma nejprve podlehl Šumperk Spartě 3:4 a Pardubicím dokonce 8:2. Celkově má zatím nejhorší obranu v soutěži. Dorostenci by si neměli brát příklad z juniorů, kteří minulá týden prohráli s posledním týmem na domácím ledě.

V sobotu po obědě od 12,30 začíná zápas dorostu Českých Budějovic a Olomouce. I tento soupeř je v tabulce na tom hůře než Jihočeši, patří mu devatenáctá příčka za šest bodů. Venku také zatím nebodoval. V posledních zápasech doma podlehl tým Olomouce Pardubicím 4:3 a Spartě 9:2.

Dorost B

Dorost B si tentokrát zahraje obě svá utkání na domácím ledě. V pátek po zápase dorostu A na druhé ledové ploše přivítá mužstvo Pelhřimova. To je v tabulce na šestém místě se šesti body. Za hřištích soupeřů získal Pelhřimov zatím tři body. V posledních kolech Pelhřimov porazil Příbram 4:1 a remizoval s Nymburkem 5:5.

V neděli se uskuteční jihočeské derby s Jindřichovo Hradcem. Ten je zatím osmý se třemi body, ale dva z nich získal na hřišti soupeřů. V posledních zápasech prohrálo mužstvo Jindřichova Hradce s Benátkami nad Jizerou 2:1 a doma s Pardubicemi B 5:6.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....