Banes Motor České Budějovice
28.09.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č . B u d ě j o v i c e – Od pátku do neděle probíhala další kola juniorských a dorosteneckých soutěží. Tentokrát se dá říci, že se příliš českobudějovickým mužstvům nedařilo. Juniorka doma získala pouze jedno vítězství, dorost A nepřivezl z Moravy ani jeden bod . Dorost B zachraňoval čest českobudějovických mužstev, když bodoval v obou utkáních. Nejaktivnějším hráčem tohoto víkendu je tak Niko Veselý, který bodoval v obou utkáních dorostu B a zaznamenal cekem čtyři body(1+3).

Juniorka

Junioři se v pátek představili na svém ledě s posledním týmem soutěže se Šumperkem. Na utkání byla i nezvykle vysoká divácká návštěva. Ovšem domácím to příliš nepomohlo. Kdo si stihl přečíst v Deníku povzdech Jiřího Šrámka, nad tím, že se nedaří dávat branky ani v tréninku, musel dát Jiřímu Šrámkovi za pravdu. Zvláště ve druhé třetině byl tlak domácích až drtivý a gól visel doslova na vlásku, ale hostující brankář byl nakonec hrdinou dne a nepustil za svá záda nic. Domácí tak poprvé v sezóně prohráli v normální hrací době a to 3:0.

V sobotním utkání bylo všechno jinak. Hosté z Opavy se sice ujali vedení, ale domácí stačili během pár minut otočit skóre až na 4:1 a zdálo se být rozhodnuto. Soupeř udělal nakonec z utkání ještě drama, dotáhl na 4:3. Domácí vysvobodil pátým gólem Jank. Nakonec tedy domácí porazili Opavu 5:3. V utkání zaznamenal dva góly českobudějovický útočník Roman Horák(viz foto). Junioři klesli v tabulce na páté místo se sedmnácti body. Vedoucí Plzeň má bodů dvacet jedna.

Dorost A

Dorost A měl velice těžké soupeře a nepodařilo se mu přivést z Moravy ani jeden bodík. Velice blízko k bodu bylo hned v prvním utkání v Opavě. Českobudějovičtí dokázali ze stavu 2:0 vyrovnat na 2:2 a už to vypadalo na bod, ale Opava dala rozhodující branku v 59. minutě utkání a bylo po naději na bod. Nakonec tedy Opava- Č. Budějovice 3:2.

V sobotu hráli českobudějovičtí ve Vítkovicích. Vedoucí mužstvo soutěže nenechalo nikoho na pochybách a o výsledku bylo rozhodnuto již po druhé třetině. Konečný výsledek 4:1 pro domácí. V tabulce klesl českobudějovický dorost až na patnácté místo s deseti body, vedoucí Vítkovice mají bodů dvacet jedna. Největším pozitivem je zatím první místo v kanadském bodování soutěže pro Michala Švihálka.(viz foto) branek.

Dorost B

Dorost B si v pátečním utkání vyměnil pořadatelství s Benátkami nad Jizerou a utkání odehrál na jejich stadionu. Před koncem ještě vedl 2:1, ale nakonec o vítězství přišel a odváží si z Benátek nad Jizerou cenný bod za remízu 2:2. Autor obou branek byl Jonáš Beneš.

V nedělním utkání na ledě Nymburku byla k vidění velká přestřelka se šťastným koncem pro Jihočechy. Ti byli po celé utkání lepší a góly do jejich sítě padaly po chybách obránců. Nakonec poslední třetina opět rozhodla o tom, že body se vezou do Českých Budějovic za vítězství 9:5. V utkání zaznamenalo hned několik hráčů tři body Jan Trummer, Niko Veselý, Petr Koblasa a obránce Jan Jindra.