Banes Motor České Budějovice
18.09.2008, Miroslav Mayer

Další kola juniorů a dorostů začínají už zítra

Č. B u d ě j o v i c e - V dalších kolech juniorských a dorosteneckých soutěží se na domácím kluzišti tentokrát představí pouze oba dorostenecké celky. Junioři sehrají svá dvě kola v Ostravě. Soutěže jsou zatím pro českobudějovická mužstva rozehrána dobře, ale je potřeba sbírat body od začátku soutěží.

Junioři

V pátek se junioři utkají s mužstvem HC VOKD Poruba, většina fandů bude znát dřívější název Sareza Ostrava. Hráči Poruby si zatím nevedou dobře jsou zatím na 21. příčce a mají pouze dva body. V prvním kole prohráli doma 3:4 pp s Chomutovem, ve druhém prohráli doma 4:2 s Litvínovem, ve třetím kole 4:3 pp prohráli na Slávii a v posledním zápase prohráli 3:1 na Spartě. Jsou tedy dosud bez vítěztsví. Zde by měli českobudějovičtí junioří být favoritem.

Další kolo bude ovšem jiné kafe. V sobotu se nastoupí na hřišti neporaženého lídra soutěže HC Vítkovice. Ti zdolali postupně doma Litvínov 8:1 a Chomutov 5:1, venku pak Spartu 8:1! a Slavii 4:3. Jedná se též o nejlépe střílející tým. Českobudějovičtí hráči se zvýšeným sebevědomím po vítězství nad Zlínem určitě lídra soutěže potrápí a pokusí se uzmout mu nějaký ten bodík.


Dorost A

Dorost A čekají v dalších kolech na domácím ledě také dva moravské celky. V pátek v 17,30 přivítá v Budvar Aréně mužstvo z Havířova. Tomu se letos zatím nedaří a je na 23. místě bez bodu. Prohrálo 4:1 v Plzni a 3:0 v Karlových Varech, doma podlehlo 4:2 Pardubicím a 1:4 Spartě. Domácí jsou tedy v utkání favoritem, ale rozhodně to nebude lehké utkání.

V sobotu nastoupí českobudějovičtí dorostenci na domácím ledě od 12.30 proti Třinci. Ten zatím také spíše tápe a s pěti body na čtrnáctém místě tabulky. Vyhrál v Karlových Varech 2:0, v Plzni prohrál 3:2. Doma podlehl 6:1 Spartě a zvítězil 4:3po sn. nad Pardubicemi. Toto utkání slibuje vyrovnaný průběh. V mužstvu HC České Budějovice se snad probudí jako střelci i jiní hráči než opory Švihálek a Sedlák a pomůžou mužstvu k zisku bodů.


Dorost B

Dorost B bude chtít potvrdit dobrý start do soutěže a pokračovat ve vítězném tažení. Do cesty se jim postaví nejprve v pátek v 17.30 na druhé ledové ploše Kobra Praha a v neděli zajíždí na horkou půdu do Pardubic na souboj s místním B týmem. Kobra Praha je zatím bez bodu. V prvním kole prohrála v Benátkách nad Jizerou 6:2 a ve druhém doma těsně s Nymburkem 3:4. Parbubické béčko je na tom zatím stejně jako českobudějovičtí dorostenci. V prvním kole porazili Pelhřimov 6:3 a ve druhém kole opět těsně Benátky nad Jizerou 3:2. V Pardubicích půjde o první velkou zkoušku síly mužstva.

Soupisku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....