Banes Motor České Budějovice
15.09.2008, Miroslav Mayer

Máme mladé a perspektivní mužstvo, říká trenér juniorů Jiří Šrámek

Č. B u d ě j o v i c e – První zářijový víkend začala juniorská extraliga svůj další ročník. Juniorské mužstvo Českých Budějovic do něj vstoupilo z novou trenérskou dvojicí Milan Kupka a Jiří Šrámek. Tato dvojice absolvovala s mužstvem i tvrdou letní přípravu na ledě, která začala 21. července a vyvrcholila posledním přípravným zápasem s Plzní. Nad posední části letní přípravy na ledě se zamýšlí jeden z trenérů Jiří Šrámek.
Jak vlastně vypadá první trénink na ledě po letní individuální přípravě?
Rozhodně je třeba opět obnovit bruslení. Většina kluků nestále pět měsíců na ledě a je potřeba se do toho znovu dostat, obnovit některé návyky. Bruslení je stále základ hokeje, takže je to hodně důležité. Navíc je potřeba vyzkoušet nové brusle a dostat se prostě do té ideální pohody.

Další tréninky se už zaměřují na herní věci?
Ano, to následuje hned poté. Začíná se kombinací, zakládání útoků a všechny věci, které navazují na sebe. Věnovali jsme se zvlášť obráncům i útočníkům. Každá část nácviku byla důkladně kontrolována, aby se plnili vše co jsme po hráčích chtěli.

Vy jste jako vůbec první mužstvo z Českých Budějovic sehráli přípravný zápas. Je to běžné po čtyřech dnech letní přípravy?
Ano, pomatuji dokonce, že jsem hráli jednou hned druhý den. Občas to bývá, protože Evropa i Kanady začínají dříve. V Praze je to také normální. Prostě začne příprava na ledě a už se i hraje. My jsme se hráli během přípravy celek 9 zápasů, včetně jednoho turnaje.

Byla kvalita přípravných zápasů a soupeřů dobrá?
Každý zápas nám ukázal něco jiného. Snažili jsem se zaměřit vždy na jednoho hráče, u kterého jsme si nebyli jisti. Ten dostával v tom zápase více času na ledě, aby se ukázal a přesvědčil nás. Měli jsme tu pět pětek a jedna pětka šla po přípravě na hostování.

Máte už tedy o kádru jasno. Kdo bude brankářská jednička a kdo kapitán?
My máme dokonce čtyři brankáře, ale jednička je Klestil, který už koketuje s prvním mužstvem. Jako dvojka tu zůstal Hrubec. Zatím tu trénují všichni brankáři a budou dojíždět na hostování. Kapitána jsme vybrali Aleše Ježka (viz foto). Asistenty neurčujeme, protože nejsou podle nás potřební.

Mužstvo se každoročně hodně mění, někteří hráči odcházejí a přicházejí z dorostu noví. Byl letos tento pohyb větší než v jiných letech?
Letos přišlo určitě hodně dorostenců a v přípravě se ukazovali velmi nadějně a byli jsme s nimi spokojeni. Když se podíváme na naše mužstvo, je to velmi mladé a perspektivní mužstvo. Všichni mají šanci a někteří mladí mají větší šanci než někteří ti služebně starší. Pokud se budeme muset rozhodovat, dostane šanci spíše mladý kluk, který chce trénovat.

Někteří hráči zamířili do 1. ligy mužů do Třebíče. Budete moci využít jejich služeb?
Hrají ligu za Třebíč a můžou hrát i juniorskou extraligu za nás. Záleží na panu Látalovi, jak to domluví, ale byli bychom rádi, kdyby nám pomohli. Zatím nám tu velice pomáhá Standa Polodna, má kolem sebe mladé kluky a jejich útok vypadá velmi dobře. Stáli bychom ještě o Havrana i Stejskala.

Jaké jsou vyhlídky mužstva pro letošní sezónu?
To je hrozně těžké odhadovat. Určitě chceme z co nejlepšího místa do play-off. Máme opravdu hodně mladé mužstvo a nedá se předpovídat, jak to v sezóně půjde. Oporami pro letošní sezónu by měli být Roman Horák, Aleš Ježek a další zkušenější hráči.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....