Banes Motor České Budějovice
14.09.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Další dvě kola juniorských a dorosteneckých soutěží skončila pro českobudějovické týmy v drtivé většinou vítězstvím. Jenom extraligový dorost prohrál v sobotním utkání ve ledě silného Zlína. Junioři oba domácí zápasy vyhráli i dorostu B vyšly premiéry v soutěži na sto procent. Nejúspěšnějším hráčem byl Michal Švihálek za čtyři kanadské body (3+1).

Junioři

V pátek přivítali na svém ledě silný tým ze Zlína. Hokej to byl velice rychlý, pohledný a bojovný. Obě mužstva předváděla typický juniorský hokej plný osobních soubojů a emocí. Domácí se ujali vedení v oslabení kuriózním gólem Stanislava Polodny. V poslední třetině Zlín vyrovnal, ale nakonec zůstalo vítězství doma po střele Jakuba Marka. Domácí tak zvítězili 2:1. Jestliže vítězství nad Zlínem bylo vydřené, tak vítězství nad dalším soupeřem ze Vsetína se určitě čekalo. Po první třetině bylo jasno. O devět domácích gólů se postaralo celkem osm střelců. Konečný výsledek zněl 9:1. Nejúspěšnějším hráčem tohoto dvojkola v českobudějovickém dresu tak byl Stanislav Polodna (viz foto), který zaznamenal tři body (2+1). Junioři jsou po čtyrech zápasech na čtvrtém místě z deseti body, dva body za vedoucími Vítkovicemi.


Dorost A

Dorost zajížděl nejprve v pátek do Vsetína, kde se též čekalo vítězství, ale nerodilo se lehce. O všem rozhodla až poslední třetina, kterou českobudějovičtí vyhráli 2:0. Největší zásluhu na vítězství měl Michal Švihálek autor tří branek a jedné asistence. Konečný výsledek 5:3 pro HC České Budějovice. V sobotním utkání zajížděli dorostenci do Zlína a rozhodně nebyli favority. Výsledek nakonec jasně potvrdil sílu domácího celku. Nepomohla ani výměna brankářů a nakonec Zlín zvítězil 5:1. Většinu bodů v mužstvu obstarává dvojice Michal Švihálek a Lukáš Sedlák (viz foto). Švihálek vede kanadské bodování celé soutěže a Sedlák je zatím nejlepší střelec. Mužstvu patří jedenáctá příčka.


Dorost B

Dorost B v pátek čekala premiéra v soutěži a té se zhostil velmi dobře. Po dramatickém utkání porazil Kolín 5:3, když dokázal soupeře přehrát hlavně v poslední třetině. V neděli hrál dorost B první zápas na hřišti soupeře, ale ani v Příbrami nezaváhl a zvítězil 5:1. Opět vítězství mužstvo pojistili výbornou třetí třetinou. Zatím to vypadá, že mužstvo dobře potrénovalo a má v poslední třetině dostatek sil.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....