Banes Motor České Budějovice
22.08.2008, Miroslav Mayer

Dvacítka letos naposledy doma (Aktualizace 26.8.)

Č. B u d ě j o v i c e – Výběr do dvaceti let změří 26. - 28. srpna síly se stejně starými výběry Ruska, Finska a Švédska na turnaji čtyř v Brně. Mezi favority turnaje se řadí Česká republika a Rusko. Vzhledem k dalšímu programu se jedná o poslední vystoupení tohoto výběru na domácím ledě. Další akcí dvacítky bude v listopadu turnaj ve Finsku a na přelomu roku vypukne mistrovství světa v Kanadě.
Výběr trenérů Sýkory a Motáky nastoupí téměř v nejsilnější možné sestavě. Mnoho hráčů, kvůli této akci odsunulo svůj odlet do zámoří. Jedná se o poslední akci před mistrovstvím světa, kde mají trenéři možnost vidět pohromadě všechny hráče z juniorských soutěží z Ameriky pohromadě. V nominaci se již pravidelně objevují dva jihočeští odchovanci. Obránce Martin Parýzek (foto dole) a útočník Rudolf Červený (foto nahoře). Dalším českobudějovickým hráčem v nominaci je dodatečně povolaný útočník Stanislav Polodna (foto uprostřed).

Kompletní soupiska ČR "20"

Brankáři: Tomáš Vošvrda (Medicine Hat, WHL), Dominik Furch (Slavia Praha), Marek Benda (Cape Breton, QMJHL).

Obránci: Martin Parýzek (Ottawa, OHL), Milan Dóczy (Owen Sound, OHL), Michal Jordán (Plymouth, OHL), Jan Piskáček (Cape Breton, QMJHL), David Štich (Saint John, QMJHL), Jiří Jebavý (Slavia Praha), Radko Gudas (Kladno), Matěj Stříteský (Litvínov).

Útočníci: Tomáš Kubalík (Plzeň), Roman Vlach (Zlín), Ondřej Roman, Petr Strapáč (oba Vítkovice), Stanislav Polodna (Č. Budějovice), Radim Valchař (Portland, WHL), Jan Eberle (Seattle, WHL), Rudolf Červený (Regina, WHL), Tomáš Vincour (Edmonton, WHL), Roman Maliník (Baie Comeau, QMJHL), Štěpán Novotný (Indiana, USHL), Jan Káňa (P.E.I, QMJHL).

Program turnaje v Brně

Úterý 26. srpna:
15:00 Rusko - Finsko
18:30 Česká republika - Švédsko

Středa 27. dubna: 15:00 Švédsko - Rusko 18:30 Česká republika - Finsko

Čtvrtek 28. dubna: 15:00 Švédsko - Finsko 18:30 Česká republika - Rusko

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....