Banes Motor České Budějovice
27.06.2008, Miroslav Mayer

Systém žákovské ligy pro sezónu 2008/2009

Č. B u d ě j o v i c e - Ve čtvrtek se definitivně rozhodlo o systému soutěží a složení jednotlivých skupin žákovských soutěží. Letos vznikl opět nový model. Zatímco zkušenosti s loňským modelem byly pro českobudějovickou mládež velice příznivé, letošní model je naopak spíše velkým krokem zpět.

Žákovská liga od šesté do deváté třídy se bude hrát ve dvanácti skupinách. Vítězové prvních pěti skupin postupují na závěrečný turnaj o přeborníka ČR. Českobudějovičtí hokejisté jsou ve skupině B a za soupeře mají HC Kladno, HC Tábor, Jindřichův Hradec, Písek, Plzeň, Příbram, Beroun, Hvězdu Praha, Kadaň a Třemošná.

Systém soutěže je čtyřkolový - každý s každým. Znamená to, že se během soutěže čekobudějovická mužstva vůbec nestřetnou se silnými pražskými celky, s Karlovými Vary a dalšími kvalitními celky. Při vší úctě k ostatním mužstvům skupiny boj o první místo by se měl odehrávat mezi našimi celky Kladnem a Plzní. Oproti loňsku tedy ubude mnoho kvalitních utkání se silnými soupeři. Za zamyšlení určitě stojí, zda toto by měl být ten krok, který pomůže ke zvýšení kvality našeho mládežnického hokeje. Loňský systém byl atraktivní a trenéři ho hodnotili kladně. Letošní model budí rozpaky hned při jeho odhalení.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....