Banes Motor České Budějovice
16.05.2008, Miroslav Mayer

Sezóna mládežníckých výběrů 2007/2008

Č. B u d ě j o v i c e – Mužstva mládežnické hokejové reprezentace ukončila své letošní působení na MS“18“ v Polsku. HC České Budějovice mělo letos zastoupení ve všech mládežnických kategoriích. Celkem si v dresu s národním znakem zahrálo deset hokejistů působících v letošní sezóně v Českých Budějovicích. Nejvíce hráčů, celkem šest si zahrálo za celek do dvaceti let. Nejčastěji reprezentoval Aleš Ježek (viz foto) celkem si připsal v letošní sezóně dvacet tři starty.

I v mládežnických kategoriích je reprezentace vrchol snažení každého mladého hokejisty. Získá možnost konfrontace se stejně starými hráči od nás i ze zahraničí a možnost ukázat se na mezinárodní hokejové scéně. V mezinárodním hokeji působí celkem čtyři mládežnické kategorie a to výběr do šestnácti let, výběr do sedmnácti let, výběr do osmnácti let a nejvíce sledovaný výběr do dvaceti let. Pouze poslední dva výběry pořádají mistrovství světa. Ostatní výběry se během sezóny setkávají na turnajích většinou čtyř či pěti mužstev. Klub HC České Budějovice je tradičním dodavatelem hráčů do všech mládežnických reprezentací. V kategorii do šestnácti let se zúčastnil všech reprezentačních akcí obránce Bohumil Jank. V mužstvu do sedmnácti let se pravidelně objevoval Robin Soudek, který přišel o poslední reprezentační akci vinou zranění. Roman Horák a Aleš Ježek reprezentovali v mužstvu do osmnácti let a byli platnými členy mužstva, které se probojovalo zpět mezi světovou elitu. Nejvíce českobudějovických hráčů se objevilo v reprezentaci do dvaceti let. Nejvíce startů si zapsal Petr Zíb další hráči se objevili na jedné reprezentační akci Stanislav Polodna, Vladimír Stejskal, Josef Klement, Martin Havran, Jan Předota.

Z výčtu hráčů vyplývá, že z celkového počtu deseti hráčů bylo pět obránců a pět útočníků a žádný brankář. Nejlepším střelcem z českobudějovických hráčů byl Aleš Ježek (dal sedm branek) a nejvíce kandských bodů (celkem 12) získal Roman Horák. Je třeba ještě připomenout účast českobudějovických trenérů v reprezentačních výběrech. Trenérem brankářů ve výběru do osmnácti let byl Ladislav Gula a kustodem reprezentace do šestnácti let byl Jiří Šrámek.

Reprezentovali:

Jan Předota               3      0   1    1
Martin Havran             4      0   0    0
Stanislav Polodna         4      0   1    1
Vladimír Stejskal         4      0   1    1
Josef Klement             5      0   1    1
Petr Zíb                 10      0   1    1
Robin Soudek             11      5   1    6
Bohumil Jank             13      5   2    7
Roman Horák              18      5   8    12
Aleš Ježek               23      7   3    10  

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....