Banes Motor České Budějovice
02.03.2008, Miroslav Mayer

Konec sezóny dorostenců

Č. B u d ě j o v i c e - Tento pátek skončila pro dorostence HC České Budějovice sezóna 2007/2008. Jejich cesta letošním play-off byla velice krátká a skončila v nejkratší možné době. Slavia vyhrála v sérii hrané na dvě vítězná utkání 2:0. Jihočeši tak nedokázali využít svého lepšího umístění po základní části a do druhého kola play - off se již nepodívají.

Svěřenci trenérů Soudka a Červeného byli v sérii se Slavií tabulkovými favority, ale... Základní část je něco jiného než play - off a navíc v českobudějovickém mužstvu došlo k výrazným změnám v kádru. Odešli produktivní hráči, kteří by mužstvu určitě pomohli. I tak se před začátkem vyřazovací části jevila Slavia jako přijatelný soupeř.,,Slavie pro nás byla rozhodně hratelný soupeř," potvrzuje trenér Karel Soudek. Jihočeši zklamali hlavně v koncovce. Za dvě utkání zaznamenali pouho pouhý jeden gól. V domácím utkání navíc dostali všechny branky po vlastních chybách. Slavia naopak hrála bezchybně dala celkem šest gólů a dostala jen jeden. V čem byl tedy hlavní rozdíl? ,, Slavia tomu šla více naproti, navíc měla v kádru několik kvalitních hráčů, kteří byli ve hře cítit a my jsme je neměli," hodnotí stav Karel Soudek. Měřeno počty reprezentantů je v kádru skutečně rozdíl. V mužstvu HC České Budějovice je aktuálně pouze jeden reprezentant, kapitán Bohumil Jank. Ze slavistického mužstva během roku dostalo reprezentační pozvánku celkem pět hráčů. Přesto nelze jihočeskému mužstvu upřít snahu a bojovnost. Ještě jedna věc ovšem mužstvu scházela a tou byla osobnost, někdo, kdo by ostatní převyšoval a dokázal je strhout. Nikdo takový se bohužel nenašel, nikdo výrazně nevybočil z řady. Proto platí slova Karla Soudka, řečená po utkání ,,Bojovnost není všechno a kvalita nebyla dostačující, proto, abychom Slavii porazili." Jiří Veber, trenér Slavie hodnotil celou sérii takto:,,Celá série byla naprosto vyrovnaná, splnila očekávání play- off, byl to urputný boj. Jsme rádi, že jsem vyhráli 2:0. Víme, že budějovice nemají kádr v optimálním stavu, ale to k tomu bohužel patří. My jsme se s tím porvali o něco lépe a jsme rádi, že jsme ukončili sérii v nejkratší době." Takže letošní sezóna je skončena, hráči budou ještě do konce března trénovat na ledě. Příští sezónu bude mužstvo úplně nové, někteří hráči odejdou do juniorky a jiní přijdou z deváté třídy. Snad se příští sezóna vydaří v závěru lépe a mužstvo se ve vyřazovací části dostane dál.

Play - off dorostu 2007/08

Slavia Praha - HC České Budějovice 2:0

HC České Budějovice - Slavia Praha 1:4

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....