Banes Motor České Budějovice
06.01.2008, Karel Svoboda, Miroslav Mayer

Nejmladší hokejisté v Landshutu bronzoví

Č. B u d ě j o v i c e / L a n d s h u t - Naši mladí hokejisté z druhé a třetí třídy se ve dnech 2. a 3. ledna 2008 zúčastnili mezinárodního turnaje v minihokeji v Landshutu. Českobudějovický výběr byl složen ze dvou čtveřic ročníků 1999 a ze dvou čtveřic ročníků 2000 doplněný jedním brankářem z každého ročníku. Nakonec mužstvo vybojovalo na turnaji bronzové medaile.

Oproti zápasům v minihokeji konaným v České Republice, byly na turnaji pořádaném v Německu některé změny týkající se organizace hry. Hraje se na zmenšené branky odlehčeným kotoučem a to 2 x 12 minut čistého času. Systém střídání hráčů je velice striktní. Je nutné po celý průběh zápasu zachovat čtveřice tak, jak jsou nahlášeny do zápisu o utkání, přičemž by to mělo být sestaveno tak, aby první lajna byla nejsilnější a čtvrtá lajna výkonnostně nejslabší. Jednotlivé čtveřice jsou odlišeny barevnými páskami. Každé střídání trvá přesně jednu minutu hrubého času, poté zahouká siréna, hra je přerušena a střídání je ukončeno. Pouze v případě, že se v této minutě nestihne exekuce případného trestného střílení, je trestné střílení dokončeno mimo měřený čas. Brankáři se musejí vystřídat v polovině zápasu. Tímto je jednak zajištěno, že každá čtveřice stráví v zápase přesně 6 střídání, tzn. 6 minut, takže všichni si zahrají zcela stejně a jednak proti sobě nastupují víceméně výkonnostně vyrovnané čtveřice protivníků.

Turnaj byl velice pěkně zorganizován a naše mužstvo tomuto tradičně pořádanému turnaji dodalo punc mezinárodnosti. Ubytování bylo velice pěkné a bohatá snídaně neměla chybu. Zúčastnění rodiče se nenechali zahanbit a při zápasech budějovického mužstva vytvořili výrazně hlasitou skupinku nadšených fanoušků, za což jim kapitán mužstva Tomáš Stauber poděkoval při závěrečném vyhlášení výsledků na konci turnaje do mikrofonu. Naše mužstvo oba dva hrací dny orámovalo vítězstvími v prvním i posledním zápase, bohužel zápasy „uprostřed dne“ již tak úspěšné nebyly, takže z celkového počtu 7 zápasů naši mladí hokejisté vytěžili 4 vítězství a 3 prohry, což jim v konečném součtu přiřadilo 3. místo z celkového počtu 8 účastníků. V některých prohraných zápasech se přeci jen projevila únava z nezvyklého časného vstávání, neboť odjezd z Českých Budějovic byl stanoven na brzkou půl pátou ranní. Přesto je nutné všechny kluky pochválit za bojovnost a chuť do hry ve všech zápasech.


Výsledky z 2.1. 2008

HC České Budějovice – SB Rosenheim 5:0 (1:0, 4:0) Branky: Novák, Šindelář, Rajzl, Matys, Dosek

HC České Budějovice – EV Landshut 2:3 (1:1, 1:2) Branky: Stauber, Hakl

HC České Budějovice – EV Regensburg 2:5 (1:4, 1:1) Branky: Stauber 2

HC České Budějovice – EHC Klostersee 3:1 (1:0, 2:1) Branky: Hakl 2, Stauber


Výsledky z 3.1. 2008

HC České Budějovice – ECC Preussen Berlin 6:0 (1:0, 4:0) Branky: Stauber 3, Hakl, Silný, Hromada

HC České Budějovice – Augsburger EV 2:4 (0:2, 2:2) Branky: Hakl 2

HC České Budějovice – ERC Ingolstadt 2:1 (1:1, 1:0) Branky: Stauber 2

Sestava HC České Budějovice: Vokurka, Svoboda D. – Matys, Dosek, Šindelář, Stauber – Hromada, Kouba, Hakl, Ruprecht – Šafář, Novák, Silný, Rajzl – Pinkr, Holý, Stárek, Kadlec.

Konečné pořadí :

1.EV Landshut 2. Augsburger EV 3. HC České Budějovice 4. EC Preussen Berlín 5. EV Regensburk 6. ERC Ingolstadt 7. EHC Klostersee 8. SB Rosenheim

Tým HC České Budějovice
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....