Banes Motor České Budějovice
04.01.2008, Miroslav Mayer

Rád dávám góly, říka Luboš Rob mladší

Č. B u d ě j o v i c e – Luboš Rob mladší je mladý talentovaný hráč, který potvrzuje pravidlo o jablku co nepadá daleko od stromu. Hokejové geny ho opravdu nemohli minout. Otec stále aktivní hráč, jeden děda František Rob také bývalý hráč a trenér a z matčiny strany další slavný dědeček Jaroslav Pouzar. Všechno co má naděleno od přírody navíc ještě podporuje skvělým přístupem k tréninku i k zápasům. Jeho střelecké schopnosti ho vynesly do čela bodování sedmé třídy. Zatím má impozantní bilanci. V letošních soutěžních 23 utkáních má na svém kontě již 66 branek a 22 přihrávek, celkem tedy 88 bodů. To je průměrně skoro 4 body na zápas. Navíc samozřejmě zdědil po otci i přezdívku "Kondor".
V kolika letech a kde jsi začínal hrát hokej?
Hokej jsem začal hrát ve čtyřech letech v Českých Budějovicích. Na zimní stadion jsem se chodil dívat od dětství, jak celá rodina hraje hokej a hned se mi to začalo líbit. Na první trénink mě přivedl můj táta.

Chtěl jsi hned od začátku hrát v útoku?
Dal mě tam vlastně táta, který v útoku hraje. Mě se tam začalo líbit a tak už jsem tam zůstal a navíc se mi líbí dávat góly.

Jaké máš hokejové plány, kam by ses chtěl v hokeji dostat?
Tento rok bych se rád dostal se svým týmem na mistrovství republiky. Později bych se chtěl dostat do dorostu a pokud se mi bude dařit tak i do reprezentačních výběrů. Další věci jsou ještě hodně daleko, uvidíme, jak se bude moje kariéra vyvíjet.

Jaké je tvé oblíbené mužstvo a hráč?
Z NHL se mi líbí Jevgenij Malkin a z našich hráčů Roman Horák mladší. V naší lize se mi líbí Č. Budějovice a v NHL držím palce New Yorku Rangers.

Co myslíš, že ti jde nejlépe?
Musím ještě na všem pracovat, ale myslím, že mám dobrou střelu zápěstím a dobrou techniku hole.

Který z letošních zápasů byl nejlepší a kde ti nejvíce přálo štěstí?
Měl jsem jich letos více, ale asi nejlépe mi vyšla utkání proti Letňanům. Porazili jsme je 5:1 a 8:2 a mě se podařilo dát v každém utkání čtyři branky.

Jak myslíš, že dopadne vaše mužstvo v nadstavbové skupině?
Byl bych rád kdybychom skončili do druhého místa a jeli na přebor republiky. Myslím, že na to naše mužstvo má. Tam bych byl rád, abychom skončili co nejlépe.

Chtěl by sis ještě letos zahrát za vyšší třídu?
Hraji ve své třídě, máme vysoké cíle a rád bych mužstvu pomohl. Myslím si, že bych si ve vyšší třídě tolik nezahrál, neměl bych tolik času na ledě.

Kdo je tvůj největší fanda?
Celá rodina. Táta, protože mi dobře radí a máma ta mě od dětství vozila na tréninky a zápasy.

Co děláš ve volném čase?
Zajímají mě jiné sporty třeba fotbal, florbal, tenis rád chodím na ryby, čtu noviny a internet.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....