Banes Motor České Budějovice
18.12.2007, Tomáš Zetek

”Páťáci” si zahráli na ledě mistra

P r a h a / Č. B u d ě j o v i c e - Běžnými soupeři jim jsou mužstva Vimperku, Soběslavi či Jindřichova Hradce. Zajímavou konfrontací jsou i soutěžní utkání s rakouským Linzem. Konfrontace s "topkvalitou", z níž by mohli těžit při svém hokejovém růstu, to však není. Mládežnický výběr 5. třídy HC České Budějovice se v neděli přesvědčil, že má na to, aby měřil síly s nejlepšími vrstevníky z republiky.

Svěřenci trenérské dvojice Jan Trummer - Pavel Pýcha se v neděli střetli v přátelském utkání v pražské T-Mobil aréně s celkem Sparty. Českobudějovický výběr 5. třídy, v němž hrají prim mladíci ročníku narození 1997 rozhodně ostudu neudělal.

Od úvodního vhazování se hrál vyrovnaný zápas a žádný z týmů nešel ani jednou do kabiny s vedením. Jihočeši jsou na první příčce své skupiny krajského přeboru, stejně jako jejich vrstevníci s velkým "S" na prsou. Této skutečnosti napovídal jak průběh, tak i výsledek duelu. V normální hrací době skončil zápas 6:6 a rozhodly až samostatné nájezdy, při nichž byli nakonec šikovnější domácí sparťané. Českobudějovičtí "páťáci" ale na výletě do Prahy rozhodně ostudu neudělali.


16.12.2007, T-Mobile Aréna, Praha - Holešovice:

5. třída (*1997): HC Sparta Praha - HC České Budějovice 7:6 sn (3:3, 2:2, 1:1)
Branky hostů:
Šíma 2, J. Bárta, Hlavica, F. Bárta, Doktor.
Asistence hostů: Kadlec 2, F. Bárta, J. Bárta.

Sestava HC ČB: Kadlec - Michal, Stodolovský, Radoš, Farka, Svoboda - Šíma, J. Bárta, Brejžek, F. Bárta, Hlavica, Štěpka, Mašek, Sedlák, Doktor.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....