Banes Motor České Budějovice
15.12.2007, Tomáš Zetek

Doma se dorostu i juniorce dařilo

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři i dorostenci zvládli o víkendu domácí utkání na jedničku. Z venku přivezli vítězství na samostatné nájezdy svěřenci kouče Karla Soudka. Jejich starší kolegové prohráli na ledě pražské Sparty těsně o jednu branku. V Budvar Aréně si ale vše vynahradili.

Tam se totiž v sobotu po poledni střetli s mužstvem pražské Slavie, která tradičně patří mezi favority soutěže. První třetina sice branku nepřinesla, ale poté se domácí rozehráli a díky dobré ofenzívní hře zvítězili 4:2 .

Spravili si tak chuť z předešlého večera, kdy si vylámali zuby na druhém pražském S. Na ledě Sparty prohrávali svěřenci trenérského tria Stárek - Kupka - Šrámek od poloviny utkání už 0:2. Sedm minut před koncem normální hrací doby dal Jihočechům naději Stejskal, ale vyrovnat se už nepodařilo. Byla z toho těsná prohra 1:2 .

Dorostenci vedení dvojicí Karel Soudek - Václav Červený vydolovali z víkendového dvojzápasu ještě o bod více. V pátek si poradili hladce v Budvar Aréně se Slavií Praha, když vyhráli v poměru 5:2 .

O den později cestovali na stadion průběžného lídra soutěže, jímž je Plzeň. Ve druhé třetině Jihočeši inkasovali a v zápase, kterému dominovaly obrany, to dlouho vypadalo na těsné vítězství domácích. Minutu před koncem ale vyrovnal přesilovkovou ránou od modré Makovský a zápas dospěl do prodloužení. Ani v tom branka nepadla a rozhodlo se až v penaltové loterii. Vítěznou trefou se ukázalo proměněné trestné střílení Lukáše Sumerauera z osmé série (1:2 sn) .

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....