Banes Motor České Budějovice
10.12.2007, Miroslav Mayer

O NHL zatím nepřemýšlím, usmívá se mladý gólman Gába

ROZHOVOR TÝDNE - Č. B u d ě j o v i c e – David Gába je nadějný mladý brankář, který potvrzuje dobrou kvalitu gólmanů z Jižních Čech. Brankář chytající za osmou třídu, přišel do Č. Budějovic z Písku. Letos podává kvalitní a spolehlivé výkony a pomáhá osmé třídě k dobrým výsledkům. Hlavně nadstavbová část soutěže ho zatím zastihla ve skvělé formě. Ze tří odehraných zápasů zatím dostal pouze tři góly a dokonce se mu povedlo v Praze na Slavii vychytat nulu.

V kolika letech kde jsi začínal hrát hokej?
Hokej jsem začínal hrát u nás v Písku a to mi byly tři nebo čtyři roky. Můj starší bratr už hokej hrál, takže jsem se tam tak nějak plynule dostal i já.

Jak jsi se dostal do branky?
Do sedmi let jsem hrál v útoku. Pak kamaráda, který u nás chytal, přestal hokej bavit a já jsem si to šel zkusit. Začalo se mi to líbit a už jsem u toho zůstal.

Jak ses dostal do Č.B a kolik ti bylo let?
Ke konci páté třídy se na mě jezdil někdo z Č. Budějovic dívat. Pak jsem se zúčastnil jednoho krajského výběru a pak už to šlo samo.

Jaké máš hokejové plány, kam by ses chtěl v hokeji dostat?
Chtěl bych jako první cíl dostat se do reprezentace do 16 let. Později chytal za nějaký dobrý tým extraligu. O NHL zatím nepřemýšlím, to je ještě daleko, ale jednou bych určitě chtěl chytat i tam.

Jaké je tvé oblíbené mužstvo a hráč?
Moji oblíbenci jsou Roman Málek a Jakub Kovář. Z naší extraligy se mi líbí Č. Budějovice a Plzeň. Z klubů NHL fandím Philadelphii.

Co myslíš, že ti jde nejlépe?
Ve svém věku musím pracovat na všem, ale i tak si myslím, že mám dobrou lapačku.

Který z letošních zápasů byl nejtěžší a kde ti nejvíce přálo štěstí?
Myslím si, že to byl nedávno zápas 0:0 se Slavií v Praze, kdy si myslím, že se mi to docela povedlo a že to bylo dobrý.

Jak myslíš, že dopadne vaše mužstvo v nadstavbové skupině?
Bude to určitě hodně těžký, ale myslím si, že do pátého místa by jsme se měli dostat.

Kdo je tvůj největší fanda?
Máma, táta a bratr.

Co děláš ve volném čase?
V Písku hraji s kamarády „bandy“ hokej, chodím se dívat na juniorku. Celý volný čas věnuji hokeji a pak taky něco škola.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....