Banes Motor České Budějovice
26.11.2007, Miroslav Mayer

Mužstvo osmé třídy skončilo čtvrté

Č. B u d ě j o v i c e – žáci osmé třídy skončili ve své skupině na čtvrtém místě, tři body za prvním.
Zajímavostí v této skupině v soutěži osmých tříd je fakt, že mužstvo HC Karlovy Vary obsadilo první místo, ale protože Karlovy Vary nepostoupily celkově do dalších bojů první pětky, budou muset hrát ve skupině s horší pěticí skupiny B. Také je to jediný soupeř, který dokázal v obou vzájemných zápasech porazit hráče HC Č. Budějovice.

Za dosavadním průběhem sezóny se ohlíží trenér Roman Heindl.

Jak jste viděl možnosti týmu před začátkem sezony?
Vycházel jsem z toho, že v loňském roce skončila tato třída na druhém místě ve své skupině, že má zdravé jádro, které by mělo tým táhnout. Poté, co byly letos srovnány ročníky, jsem měl obavy, jak se ukáží kluci, kteří přeskočili dvě třídy. Na soustředění ve Strakonicích se ukázalo, že jejich výkonnost je špatná. Hlavní rozdíl byl v herních činnostech. Začali jsme na tom pracovat a věřili jsme, že se během listopadu, prosince dotáhnou, což se nám potvrzuje.

Jak jste byl spokojen s výkony během první části sezóny?
Musím říci, že nejsem spokojen s výkony osmé třídy. Je vidět, že loňské zdravé jádro bylo narušeno odchody hráčů do deváté třídy. Takže takových těch hráčů, kteří hokej opravdu zvládají, je tam méně. Ne všichni hráči měli tu výkonnost, kterou mají mít a to dokonce i někteří ti osmáci, kteří tam hrají od začátku.

Na co se hodláte zaměřit v další části sezony?
Nám nedělá problémy bruslení, spíše se jedná o rychlé bruslení s pukem, v jízdě puk nahrát, zpracovat přihrávku a pak zakončení. V pojetí hokeje, kdy se hraje do těla a obránci nedávají útočníkům takový prostor, nevozit puk do brány, ale více střílet a být dravější v předbrankovém prostoru.

Jaké umístění je vaším cílem pro nadstavbovou část sezóny?
Já jsem samozřejmě rád, že jsme tam postoupili, že budeme hrát s těmi nejlepšími. Budeme mít kvalitní soupeře typu Sparta, Liberec, Mladá Boleslav, Litvínov. Bude to pro nás konfrontace s mužstvy, s kterými normálně nehrajeme. Myslím si, že tohle mužstvo má na to, aby bylo v popředí i této skupiny.

Koho byste chtěl za dosavadní část sezony pochválit?
Hráči mají dobrou tréninkovou píli, ale jejich forma je hodně kolísavá. To je u dětí normální, ale tady mám pocit, že ta forma kolísá strašně moc. V tréninku se jeví dobře Bílek, Prokop, někdy Švec. Z těch mladších se mi líbí Kosař, který na sobě dobře pracuje a pokud hraje za osmou třídu, tak ještě Karel Plášil.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....