Banes Motor České Budějovice
11.01.2002, David Lukeš

Peter Bartoš podepsal na pět let!

Lehce se na páteční pozápasové tiskové konferenci nehovořilo generálnímu manažerovi HC ČB Jaroslavu Pařízkovi. Předstoupil s vlastním hodnocením situace, budějovické příznivce určitě potěší výsledky jednání s hráči o nových smlouvách.

"Včera (čtvrtek) jsme podepsali nový kontrakt s Peterem Bartošem (podle interních údajů na pět let). Na dobré cestě je jednání s Petrem Sailerem. S ním smlouva podepsána ještě není, ale v podstatě jsme na podmínkách dohodnuti." V nejbližší době začnou rozhovory o další spolupráci i s Františkem Mrázkem, jenž se ukazuje v dobrém světle a po svém návratu ze zámoří se zařadil mezi opory týmu. Do příštího týdne si bude muset jihočeský příznivec počkat na rozhodnutí Kamila Brabence, jenž je momentálně na hostování v Plzni do konce sezony. "My jsme mu předložili vylepšenou nabídku. Nemohu říci, že by se jednalo o zvlášť lukrativní částku, ale je to maximum, které v současné době můžeme nabídnout." Bledě z pohledu budějovického týmu zatím vypadá případný návrat Aleše Kotalíka, jenž zřejmě nadále bude hledat štěstí v nižší soutěži v USA. Ostatní hráči jsou smluvně nebo opčně vázáni i na další sezonu.

Pařízka mrzí názory, které v souvislosti se současnou krizí týmu okolo zimního stadionu poletují, a sice, že vedení klubu usnulo na vavřínech a nic pro zlepšení situace nedělá. "Již před sezonou jsme říkali, že tato sezona bude stabilizační. Odešlo 11 hráčů základního kádru, budujeme nový tým, navíc dochází k rekonstrukci haly během soutěže. V první řadě je třeba ekonomicky klub zajistit a tam v současné době problémy nemáme. Co se týče budování týmu, máme rozjednané některé hráče, ale jejich jména prozatím neprozradím. Jedná se o známé tváře. Vědí, že tady budujeme nový tým a mají zájem se na tomto týmu podílet. Naším cílem je tým posílit o zhruba čtyři zkušené hráče." Do příští sezony bude klub podle generálního manažera budějovických hokejistů vstupovat za úplně jiných podmínek než do této. Stát bude nová hala, s posíleným kádrem se určitě tým bude pohybovat v jiných patrech tabulky než nyní.

"Nic nás však neomlouvá za poslední výsledky. Cílem nás všech je dohrát sezonu na 100 procent. V tom smyslu probíhaly i pohovory s hráči a věřím, že to tak i dopadne."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....