Banes Motor České Budějovice
22.07.2005, Tomáš Zetek

V zátěži budeme postupně přidávat, tvrdí kouč Černý

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Českobudějovičtí junioři se ve středu sešli odpočatí z dovolené, aby se v letošní předsezonní přípravě poprvé sklouzli na záložním ledě Budvar arény. Na prvním tréninku se objevilo mnoho nových tvaří, které se zabydlují v mužstvu. Pohodová atmosféra orámovala premiérové rozbruslení pod vedním dovjice Milan Černý - Mgr. Radek Ťoupal.

Na jihu Čech zahajujete druhou sezonu. Přesto byla letošní letní příprava vaší první u týmu. Jaké máte pocity ze "suchých" galejí?
"Rozhodně dobré. Je to etapa, která je již za námi, a jsme s ní spokojeni. Nejdůležitější podmínkou toho, aby se letní příprava vydařila, je přístup hráčů, s kterým jsme byli bez větších výhrad spokojeni. Ačkoli to tradičně není příliš záživné období, kluci k povinnostem přistoupili velmi svědomitě."

Vrcholem této fáze přípravy pak bylo soustředění v Železné Rudě...
"Ano, povedlo se nám výborně. Přálo nám počasí, takže jsme mohli trénovat ve větších objemech, přesně, jak jsme chtěli. Dalším plusem bylo to, že kluci měli možnost být spolu a poznat se i v jiných situacích, než v jakých jsou celý rok. Bylo zajímavé sledovat, jak se kdo chová mimo led."

Hlavní náplní šumavských soustředění bývá tradičně cyklistika. Ve vašem případě tomu nebylo jinak, že?
"Samozřejmě, jezdili jsme po kopcích každý den. Také jsme běhali a regenerovali. Všechno vyšlo na výbornou i díky tomu, že se nám tam nikdo vážněji nezranil."

Po návratu ze Šumavy jste podstoupili závěrečné testy. Jak dopadly?
"U naprosté většiny hráčů byl patrný nárůst výkonnosti. Především pak v těch případech, u nichž pozorujeme, že na sobě cíleně a pravidelně pracují v tréninku."

Po testech následovalo třítýdenní volno. Ve středu jste se sešli, abyste poprvé vyjeli na led...
"První trénink byl spíše dělaný na to, aby se kluci opět seznámili s ledem, zvykli si na novou výstroj. Někteří hráči mají i nové brusle, které je mohou ještě tlačit. Bylo třeba se nejprve zadýchat a trochu si zvyknout, takže z tohoto důvodu se jednalo spíše o takové přísnější rozbruslení. V zátěži budeme postupem času pokračovat."

Mohl byste nárůst zatížení hráčů specifikovat?
"Ještě tento týden přídáme trénink na suchu a od pondělka budeme trénovat třífázově. Dvakrát budeme na ledě a jednou na suchu."

Mužstvo se oproti loňské sezoně hodně obměnilo. Je tu několik nových hráčů a hlavně zkoušíte i mnoho dorostenců. Jaká je v týmu atmosféra?
"Nesledujeme žádné problémy. Mužstvo je i přes změny sourodé a nikdo vyloženě nevyčnívá. Nebyl tu problém se sžít."

Vašim novým asistentem je Mgr. Radek Ťoupal. Tvrdil jste, že v letní přípravě jste měli kompetence rozděleny půl na půl. První trénink jste vedl vy...
"Tak to bývá. Když si jeden kouč připraví nějaká cvičení, tak je tam ten druhý od toho, aby doplňoval, popřípadě sledoval a opravoval hráče. Až bude dělat trénink Radek, tak to bude naopak. Já mu budu pomáhat a doplňovat ho."

Co třetí kouč Jiří Šrámek?
"Jirka měl hodně starostí s výdejem výzbroje a s tím spojených věcí. Je vedoucí mužstva a má hodně práce. Až mu čas dovolí, určitě se k nám připojí a bude chodit i na led."

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí v přípravě.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....