Banes Motor České Budějovice
21.04.2005, Tomáš Zetek

Spoléháme na ně, tvrdí kouč Kopřiva o dvojici z jihu Čech

P l z e ň - Čest jihočeským barvám dělají na světovém šampionátu "osmnáctek" čtyři hráči z juniorky HC České Budějovice. Základními pilíři sestavy jsou David Kuchejda s Martinem Hanzalem. Dvojice Alexander Salák, Jakub Černý zatím na svou šanci na ledě čeká. "V současné době nás spíše tlačí bota v obraně, takže si myslím, že dopíšeme obránce," tvrdí trenér Břetislav Kopřiva.
Českobudějovičtí útočníci David Kuchejda (vlevo) s Martinem Hanzalem (vpravo) tvoří spolu s kladenským supertalentem Michaelem Frolíkem druhou, nejúdernější řadu českého výběru, která zatím zařídila přes polovinu branek českého týmu. „Já příliš nerozlišuji, jaký je útok v pořadí na soupisce. Prostě kdo hraje dobře a snaží se, ten chodí na led nejčastěji. To je samozřejmost. Jejich výkony jsou kvalitní,“ tvrdí reprezentační kouč Kopřiva. Martin Hanzal je zatím s pěti body nejproduktivnějším hráčem týmu a se sedmnácti pokusy nejpilnějším střelcem. David Kuchejda si již připsal tři přesné trefy do černého a vévodí spolu s Frolíkem a Květoň tabulce střelců domácího výběru. „Já jsem s nimi i s celým útokem velmi spokojen. Hrají spolu velice dobře a je na nich znát, že jsou to dobří hokejisté, kteří se dokáží přizpůsobit,“ nešetří chválou lodivod, ale nechce pět nekonečné ódy. „Samozřejmě, že všichni máme rezervy a já vím, že v těch klukách je ještě něco navíc. Doufám, že si to nechali na rozhodující zápasy,“ dodává trenér, jenž letos dovedl vsetínskou juniorku k titulu mistra republiky. Českobudějovické duo dostává hodně prostoru na ledě a hraje také drtivou většinu přesilových her a oslabení. Podle trenéra Kopřivy je to pouze vyústění stávající situace. „Prostě komu se daří, ten chodí na led nejvíce. Jsem s nimi spokojen, takže není důvod, proč by v těchto situacích nemohli dostat hodně prostoru. Jsou to hráči, na které se v současné době spoléháme,“ tvrdí kormidelník “osmnáctky“.

Opora českobudějovické juniorky brankář Alexander Salák (vpravo) zatím čeká na svou šanci na lavičce náhradníků, kde kryje záda Ondřeji Pavelcovi, jenž zatím předvádí skvělé výkony. „Na mistrovství světa je většinou pravidlem, že chytá jeden brankář. Pokud se nestane nějaká extrémní situace, že by vyhořel, což se zatím nestalo. Ondra chytá výborně a není třeba zkoušet nějaké jiné varianty. Saša je také skvělý brankář, ale jedničkou je prostě Ondra,“ má jasno o strážci brankoviště kouč. Čtvrtým do kvarteta hokejistů z HC ČB je Jakub Černý (vlevo), který netrpělivě sleduje situaci okolo posledního volného místa na soupisce. „V současné době nás spíše tlačí bota v obraně, takže si myslím, že na poslední místo dopíšeme nějakého obránce,“ nastínil rozhodnutí trenér Břetislav Kopřiva. Nejpravděpodobnější variantou je plzeňský obránce Jakub Štich. Čtvrtý hokejista z jihu Čech se tedy asi do reprezentačního dresu neoblékne.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....