Banes Motor České Budějovice
15.04.2005, Tomáš Kučera, foto Iva Karafiátová

MS do 18 let v Českých Budějovicích - den druhý

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Druhý den mistrovství světa do 18ti let na jihu Čech měl na programu pouze jediné utkání, navíc ještě mezi outsidery skupiny Dánskem a Německem. Oba týmy potvrdily, že výkonostně ještě nedorostly úrovně věhlasných světových mužstev, ale spoustu nedostatků dokázaly nahradit bojovností a nasazením.
Oba celky při vědomí důležitosti bodů, které by se mohly počítat i do skupiny o udržení, začaly opatrně a osmělovaly se zejména v přesilovkách. Z Dánů jako první nebezpečně pálil obránce Kasper Jensen, který od modré mířil jen těsně vedle. Na druhé straně měl největší šanci úvodního dějství Kramer, který napálil z podobné pozice jako Jensen tyč Dahmovy branky. Němci měli přece jen trochu více ze hry, ale Dánové zase několikrát ujeli do nebezpečných brejků. Přesto skončila první třetina bez branek.
Druhá třetina už se ukázala také gólově. První branku vsítili však trochu překvapivě Dánové, německý bek podklouzl a nájezd dvojice Seveřanů zakončil krásným blafákem a střelou mezi betony Kovacice Morten Madsen - 1:0. Němci byli gólem zaskočeni, ale z letargie je probrala hezká akce Janzena, po níž mířil střelec přesně k tyči - 1:1. Minutu a půl na to už hráči našeho západního souseda vedli, když se v samostatném úniku prosadil s trochou štěstí Braun - 1:2.
Jednogólové manko bylo pro Dány v třetí třetině příliš svazující. Jejich akce se rozbíjely o modrou čáru, a tak přišel trest. Nejprve ještě brankář Dahm dvěma skvělými zákroky svůj tým podržel, ale ve 48. minutě už kapituloval po zadovce Schonbergera, která vyšla nečekaně ze závaru před jeho svatyní - 1:3. Potomci Vikingů mohli ještě kontrovat, ale dvě velikánské možnosti maličkého Samsoe-Jensena vychytal pozorný Kovacic, a tak si důležitou výhru připsalo Německo.

MOMENT DNE


Dánský brankář Dahm podal proti Německu vynikající výkon, když přesvědčil jak při zákrocích proti německým střelcům, tak při hře holí. Ve 48. minutě však nestačil na zadovku Schonbergera z velkého úhlu a tím dodal více klidu na německé hokejky, jež zdobil od té doby dvoubrankový náskok.

HVĚZDA DNE


Danijel Kovacic (GER) - Německý brankář neměl tolik práce jako jeho dánský kolega, proto nebyl tolik vidět, ale hlavně ve třetí části podržel svůj tým. Zejména proti dvěma velikým šancím Samsoe-Jensena.

SMOLAŘ DNE


Nick Samsoe-Jensen (DEN) - Dánský štírek se svou dravostí několikrát prosadil do koncovky, nasbíral celkem 4 střely na branku, což bylo nejvíce ze svého mužstva, ale pohříchu ani jedna z nich neprošla za záda německého strážce svatyně. Alespoň jedna z velkých šancí ve třetí třetině ale měla skončit gólem.

Výsledky

Dánsko vs. Německo 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Madsen (Mik. Bodker, Christensen) - 1:0, 33. Janzen 1:1, 34. Braun (Holzer, Ankert), 48. Schonberger (Wichert) 1:3. Rozhodčí: Konc (SVK) - Coenen (NED), Kekäläinen (FIN). Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 1077. Střely na branku: 25:38.
Nejlepší hráči: Mads Bodker - Philip Gogulla.

Dánsko: Dahm - Mads Bodker, Nielsen, K. Jensen, Schaarup, Hentze, Holten Möller, Arvidsen, Allesoe - Olsen, Mikkel Bodker, Madsen - Christensen, Samsoe-Jensen, Jakobsen - Vaagensoe, Phillips, J. Jensen - Bach, Herlet, Möberg. Trenér: Leif Thomsen.

Německo:Kovacic - Ondruschka, Langwieder, Kramer, Jocham, Holzer, Ankert, Prommersberger, A. Maier - Pielmeier, Gogulla, Schütz - Schietzold, Ostwald, Braun - S. Meier, Schonberger, Wichert - Janzen, Martens, Brandl. Trenér: James Setters.

TABULKA

1. Kanada    1   1  0  0   2:1   2
   Rusko     1   1  0  0   2:1   2
3. Německo   2   1  0  1   4:3   2
4. Švédsko   1   0  0  1   1:2   0
5. Dánsko    1   0  0  1   1:3   0

Dánský útočník Madsen právě překonává Kovacice

Kovacicův protějšek Dahm se také překonával, nakonec však marně

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....