Banes Motor České Budějovice
01.10.2004, Antonín Vansa

Roman Turek míří do Českých Budějovic

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Brankář Calgary Flames Roman Turek by se mohl stát v krátké době čtvrtou posilou HC České Budějovice, která bude dres jihočeského týmu oblékat po dobu výluky v NHL. „S Romanem jsem měl telefonický rozhovor. Do České republiky přiletí 23. října," informoval generální manažer českobudějovického klubu František Joun.
Roman Turek odletěl z České republiky do Calgary začátkem září. Jenže brzy zjistil, že pokud v kanadském městě zůstane, na hokej může na dlouhou dobu zapomenout. Jeho spoluhráči z Calgary se rozprchli po evropských klubech, Turkovi údajně zakázala správa zimního stadionu v Calgary vstup do jeho útrob. „Prý si připadá spíše jako na mateřské, celé dny je doma," usmál se František Joun. Navíc se podle svého prohlášení v deníku Sport Turek obává, že kanadskoamerická NHL v ročníku 2004/05 vůbec nezačne. Proto nechce čekat až do ledna, jak původně předpokládal.

V Českých Budějovicích stráví po svém příletu Turek tři týdny, během nichž se zapojí do přípravy prvního mužstva. Přestože Joun počítá, že by se Turek mohl okamžitě do českobudějovické branky, mistr světa z Vídně 1996 své rozhodnutí nechtěl předjímat. „Nemůžu si přece přiletět, hned naskočit do zápasů a myslet si, že to půjde samo. Musím se s týmem trochu sžít a potrénovat. Až uvidím, že jsem schopný klukům pomoci, nebudu to déle odkládat," řekl Turek ve Sportu k otázce svého startu za HC České Budějovice. Ale ani kdyby se vytáhlý gólman nepostavil do branky k mistrovským zápasům, František Joun jeho pobyt v Českých Budějovicích uvítá. „Roman je super kluk. Určitě může našim brankářům hodně dát, i kdyby jen trénoval," vysvětlil českobudějovický manažer.

Po třech týdnech, strávených na jihu Čech se Roman Turek vrátí na čtrnáct dní do Calgary, během nichž by teoreticky mohl rozhodnout, kde stráví zbytek sezony 2004/05.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....