Banes Motor České Budějovice
28.12.2023, Michal Špírek, Vojtěch Honzík

Junioři vedli v Litvínově 3:0, přesto nakonec vysoko padli

Čekání na první body v nadstavbě se nepříjemně prodlužuje. Junioři prohráli i s Litvínovem, přitom na jeho ledě měli výborně nakročeno. Ve 22. minutě se ujali vedení 3:0. Jenomže ve 35. minutě už domácí měli k dispozici dvoubrankový náskok. Litvínov nakonec zvítězil 7:4.

Oba celky se již v soutěži potkaly pětkrát a pokaždé rozhodla základní hrací doba. V první fázi dlouhodobé části to byly zápasy čtyři a tři duely opanovaly České Budějovice. V nadstavbě se v dosud zatím jediném střetnutí radovali na jihu Čech fotbalově 1:0 černožlutí.

Dnes ovšem lépe začali právě hosté. Nejprve se oba celky musely vypořádat s nepříjemností v podobě díry v ledu, což dokonce vedlo k nucenému odchodu obou celků do kabin. Pak ale již nebyli schopni domácí vyhodit kotouč, což ranou pár kroků za modrou potrestal Richard Pitel. Těsně před přestávkou byl útok Litvínova zastaven na obranné modré Motoru, který to ještě zkusil a po přečíslení dva na jednoho Putze a zakončujícího Marcela Kříže odcházeli do kabin s pohodlným vedením Jihočeši.

A jak hosté první část zakončili, tak tu druhou načali. Petrásek předal zprava zcela osamocenému Michalu Kusakovi na brankoviště, který poslal své barvy již do tříbrankového vedení. Jenže drama pokračovalo. Za necelou minutu Dominik Čech po prakticky totožné akci odčaroval kouzlo Malečka. Po chvilce navíc ihned po buly vypálil Tůma, na brankovišti dorážel Jakub Bednařík a Verva byla rázem na dostřel. Čehož brzy využila. Daniel Dej dobře napadal rozehrávku soupeře a začínalo se opět od nuly. Ovšem remízový stav dlouho nevydržel. Dohnal našel v souvislém tlaku zcela osamoceného Antonína Scafaryho mezi kruhy a ten dokonal parádní obrat. Pečeť na něj navíc brzy přidal Dominik Čech, jenž využil početní výhodu. Ovšem ani Motor nechtěl dát kůži lacino. Parádní prostřední třetinu dovršil Matyáš Humeník z osy hřiště a před poslední částí zadělal na drama.

Poslední periodu načal Dej, který se na ose hřiště neukvapil, předal k levé tyči volnému Lukáši Tůmovi, jenž uspěl po dlouhé kličce. Gólů jako trpaslíků přivál Matěj Hora, když Verva využila přesilovou hru pět na tři a udělala definitivní podobu za bláznivým duelem.

Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Začátek utkání se nám vydařil, protože hráči plnili naše pokyny. Bohužel zase nezodpovědností a lehkovážností a protože jsme nechtěli udělat vše pro tým, ale někteří si chtěli utkání jenom zahrát, tak jsme zápas opět nezvládli."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....