Banes Motor České Budějovice
16.12.2023, Michal Špírek

JUN: Motor doma nestačil na Hradec Králové, juniorku srazilo oslabení

Juniorka stále čeká na úspěšný zápas v nadstavbě a v tabulce je bez bodu na poslední příčce. Doma s Hradcem neuhlídali motoráci v prvním dějství dvě soupeřovy přesilovky. Pak se sice Motor nakopl a srovnal ve třetí třetině na 2:2, jenomže do minuty od vyrovnání už zase vedli Hradečtí. Ti tak nakonec zabrali ze zápasu všechny body.

Ani pátý zápas v nadstavbě nepřinesl do budějovické kabiny radost. Motor se utkal se "starým známým" soupeřem z úvodní fáze soutěže, Hradcem Králové. S ním v ročníku doposud dvakrát uspěl a dvakrát padl. Tentokrát vstoupili do utkání o poznání lépe Hradečtí. V první desetiminutovce si jak domácí gólman Mařík, tak hostující Tuček všechny situace pohlídali. Ve 13. minutě putoval na trestnou lavici českobudějovický Lukáš a Hradec ukázal, že v přesilovkách umí udeřit. Štěpán Černý poslal puk na pravý kruh, tam byl volný MICHAL BENEŠ, který forhendem z první prostřelil bezmocného Maříka na přední tyčce, 0:1. V 17. minutě domácí špatně střídali a rozhodčí je potrestal za hru v šesti. Hradec znovu trestal. A bylo to po další povedené souhře. Adam Novotný poslal puk na levý kruh, kde byl zcela volný MATĚJ BENEŠ. Hostující šikula pak poslal expresně puk do odkryté klece Motoru, 0:2.

Ve druhém dějství nejprve Mountfield odmítl navýšit svůj náskok, v tutovkách zklamali jak Valdis Dommers, tak Jaroslav Prášek. Motor mohl kontrovat ve své přesilovce, Tuček si Křížovu střelu pohlídal. Ve 27. minutě se do úniku pustil Michal Beneš a Mařík musel předvést výborný zákrok. Domácí snížili těsně před polovinou zápasu po rychlém brejku. ALAN ŠIMON se dostal na levé straně na puk a ujel s ním až před branku Mountfieldu. Domácímu útočníkovi se pak podařilo procpat puk pod padajícím Tučkem, 1:2. Oba týmy do konce třetiny předvedly bojovný výkon, na skóre se už nic neměnilo.

Rozhodnout tak měla závěrečná třetina. Hora za hosty, ani Humeník za domácí, se po svých pokusech radovat nemohli. V 51. minutě byl vyloučen hradecký Matěj Beneš. A Motor si s přesilovkou poradil na jedničku. Tadeáš Tůma poslal puk na levý kruh, tam byl nepokrytý DAVID PUTZ, ten si srovnal puk na forhend a pak ostrou střelou forhendem propálil Tučka, 2:2. Jenomže Hradec si ztracené vedení vzal do minuty zpět. Štěpán Černý poslal puk z dálky na branku domácích. Ke kotouči se dostal před svatyní domácích MICHAL BENEŠ, který zblízka překonal Maříka, 2:3. Na tahu tak byli opět domácí. Kouč Motoru se rozhodl odvolat brankáře už na startu 58. minuty. Ke gólu to ovšem nevedlo, naopak v čase 58:17 definitivně rozhodl JAKUB ASCHENBRENNER o výhře Hradce. Z vyrovnaného zápasu tak odešli šťastnější hosté, Motor dál zůstává v tabulce bez bodového zisku.


Ohlasy po zápasu

Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Bohužel se nám opět nepodařilo zvítězit. Myslím si, že po herní stránce to nebylo vůbec špatné, ale výsledkově se nám zatím nedaří. I když jsme během utkání prohrávali o dva góly, mužstvo ukázalo svou vnitřní sílu a dotáhli jsme se na 2:2, jenomže jsme vzápětí dostali nešťastnou branku na 2:3. Musím ale říct, že mužstvo pracovalo naplno, bohužel teď selháváme v koncovce. Budeme na tom pracovat a věříme tomu, že se vše v dobré obrátí."

Lukáš Král (trenér Hradce): "Do utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme na něj koncentrovaní. První třetina byla z naší strany velmi slušná, od druhé části jsme trochu pustili soupeře do hry, povedlo se mu snížit a malinko mu začínala narůstat křídla. Věděli jsme, že do třetí periody se potřebujeme vrátit k výkonu z té první. Motoru se ale podařilo v přesilovce srovnat, chviličku jsme sami nevěděli, co od závěru očekávat. Kluci to však naštěstí vzali za správný konec, dali vítězný gól a vítězství ještě pojistili v závěru trefou do prázdné branky. Myslím si, že zaslouženě odvážíme tři body."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....