Banes Motor České Budějovice
07.12.2023, Michal Špírek

Dorostenci si výhrou v Litvínově zajistili postup do vyšší nadstavby!

Dorostenci si vybojovali účast ve vyřazovacích bojích už v první části sezóny. Díky dvěma bodům z Litvínova už svěřenci kouče Vrbaty mají jistotu, že jim neunikne umístění v první pětce tabulky skupiny Západ, postup do vyšší nadstavby a tím pádem i účast v play-off, které si všechny celky z vyšší nadstavby zahrají.

Dorostenci chtěli v Litvínově, na ledě sedmého celku tabulky, uspět a získat tak definitivu účasti ve vyšší nadstavbě. V první dvacetiminutovce také byli Českobudějovičtí aktivnějším týmem, vypracovali si několik šancí, ale brankáře Trejbala nepřekonali ani při přesilové hře. A tak v 18. minutě udeřili domácí, kdy se trefil Václav Raichl.

Studená sprcha pro Jihočechy přišla po 16 vteřinách druhé třetiny, kdy domácí náskok navýšil Jonáš Bednařík. Motor pak přestál litvínovskou hru v početní výhodě a v čase 39:21 se i on dočkal přesné trefy. Branka na 1:2 padla po osvědčené spolupráci dvou produktivních hráčů - Mařík asistoval a Jakub Lev skóroval.

Třetí třetina nabídla branku také rychle, v čase 41:51 skóroval hostující Filip Čečetka a srovnal na 2:2. Rozhodčí rozdali v této dvacetiminutovce hned pět trestů, skóre už se ovšem neměnilo. Žádný z celků se neprosadil ani v prodloužení, a tak přišly na řadu nájezdy. Jihočeši dokázali jejich vývoj zvrátit díky povedeným nájezdům Maříka a Hečka, a tak nevadilo, že gólman Novák v první sérii nevychytal Bednaříka. Motor získal dva body a mohl oslavit jistotu postupu do vyšší nadstavby, což znamená jistou účast v navazujícím play-off.


SYSTÉM DOROSTENECKÉ EXTRALIGY

Vyšší nadstavbu si zahraje lepší polovina dorosteneckých týmů, tedy první až pátý z každé skupiny, zatímco do nižší nadstavby zamíří celky z šestého až desátého místa skupin. Výsledky z první části se nepřenášejí a nadstavba bude o něco kratší, proběhne totiž dvoukolovým systémem (18 kol). Týmy z vyšší nadstavby bude tradičně hřát příjemná jistota postupu do vyřazovacích bojů. Těch se zúčastní i dva nejlepší z nižší nadstavby. Elitní republiková čtyřka zamíří přímo do čtvrtfinále, zatímco pátý až dvanáctý tým čeká předkolo hrané na dvě vítězná utkání.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "První třetinu jsme odehráli velice dobře, byli jsme aktivní, měli jsme šance, paradoxně jsme ji prohráli 1:0. Do druhé třetiny jsme vstoupili špatně, rychle jsme prohrávali o dvě branky. Do zapasu nás dostala kontaktní branka na 2:1. Třetí třetinu jsme odehráli slušně, podařilo se vyrovnat a v nájezdech jsme byli úspěšnější. Jsme rádi za dva body, které nám stačí na postup do lepší skupiny ve druhé půlce sezóny. Klukům patří do kabiny velké díky a my trenéři si toho velmi ceníme."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....