Banes Motor České Budějovice
30.09.2023, Roman Kokoš

Motor zakončí nabitý týden proti Boleslavi

Hokejová extraliga nabírá tempo. Čtvrtý zápas v osmi dnech odehrají českobudějovičtí hráči proti Mladé Boleslavi. Zápas začíná v neděli v 15:30 a jako utkání týdne ho vysílá volně dostupný program ČT sport.

Banes Motor České Budějovice

Motor do víkendu vstupuje pozitivně naladěn. Na svém ledě si dále drží svoji neporazitelnost. Naposledy v pátek odjely z Budvar arény s nepořízenou ambiciózní Vítkovice. Ty se sice v průběhu zápasu dostaly do vedení, ale Jihočeši ve třetí třetině díky brankám Harrise a Kubíka otočili skóre na svojí stranu a zvítězili 2:1. Byl u toho i navrátilec do sestavy Roman Vráblík, jenž znovu vytvořil sehranou dvojici s Janem Štencelem. Po zápase byl Vráblík respondentem klubové televize. Jak viděl svůj návrat se můžete podívat na videu zde.

Ze strany Motoru zatím v probíhající sezóně nelze očekávat velký gólový přísun. S výjimkou prvního domácího mače proti Olomouci (3:1) nevstřelil v žádném zápase více než 2 branky. Ofenzivním statistikám jasně vévodí posila z Kladna Adam Kubík, jenž se střelecky prosadil ve třech ze šesti dosavadních zápasů. Celkem vstřelil 4 branky, což činí 40 procent všech branek Motoru. Druhým hráčem, který se mohl z gólu zatím radovat více než jedenkrát, je Kanaďan Brant Harris.

Vítězství tak Banes Motor připisuje především zásluhou dobré obranné hry a výkonů brankáře Dominika Hrachoviny. Ten patří mezi už pouze tři brankáře, kteří odchytali všech 6 dosavadních zápasů nové sezóny. Vedle něj je to ještě Matej Tomek z Litvínova a Marek Mazanec z Třince. Součástí obranné hry je i čisté odebírání kotoučů soupeři. Motoru patří v extralize druhá příčka v tabulce hitů (47), když před ním je pouze Kometa Brno (50). Velký příspěvek do této statistiky vkládá obránce Michal Gulaši, jenž tomuto měření léta tradičně vévodí.

Sestava Motoru v posledním utkání proti Vítkovicím:

Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Hovorka, Štencel, Vráblík – Ordoš, Harris, Kubík – D. Simon, Pech (A), Gulaš (C) – M. Beránek, F. Přikryl, Valský – Chlubna, Vopelka, Toman.

O soupeři – BK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav je před nejbližším zápasem v tabulce na 8. místě se ziskem 8 bodů. Naposledy v pátek podlehla rozjetému Litvínovu 2:5. Tým vedený reprezentačním trenérem Jiřím Kalousem venku zatím uhrál pouze dva body. Zato v domácích zápasech drží bilanci dvou výher a jedné porážky. V předsezónních preview často zněla obava nad boleslavskou produktivitou. Opřená o fakt, že ze současného složení extraligy skončila Boleslav v poslední dvou sezónách na úplném konci tabulky vstřelených branek. Tuto nelichotivou bilanci však Bruslaři zatím úspěšně vyvrací, dosud se trefili 16x a jsou v tomto ohledu šestí nejlepší.

Pohledem do změn v kádru se můžeme zmínit nejprve o nejvýznamnějších odchodech. Oživit kariéru odešel do Hradce Králové útočník David Šťastný. Dále Ondřej Najman dokončil očekáváný přesun do Sparty. Na jejich místa se ze zahraničí vrátil Pavol Skalický a severskou stopu v týmu rozšířila dvojice finských útočníků Juhamatti Aaltonen a Matti Järvinen. Do obrany přibyli Filip Pyrochta a Zach Osburn. Mezi brankáři se Jan Růžička pravidelně střídá s Filipem Novotným. V situaci malého vytížení si dokonce vyzkoušel slávistický dres v zápase první ligy proti Přerovu (1:2p).

Sestava Mladé Boleslavi v posledním utkání proti Litvínovu:

J. Růžička (Novotný) – Osburn, Pyrochta (A), Čech, Jánošík (A), Pláněk, R. Jeřábek, Bernad – Skalický, Järvinen, Aaltonen – Lantoši, O. Roman, Söderlund – Šmerha, Fořt, Malát – Stránský (C), Suchý, Dvořáček.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....