Banes Motor České Budějovice
29.09.2023, Pavel Mádl

Ve třetí třetině jsme byli úplně jiný tým, tvrdí Michal Gulaši

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve středu hrál znovu v Brně. Tentokráte už na opačné straně, v Motoru. Obránce Českých Budějovic Michal Gulaši hrál po sedmi letech proti Brnu. V pátek nastoupil zase proti klubu, který ho do velkého hokeje vychoval - Vítkovicím. Jak se mu líbil výkon týmu v pátečním utkání? Jak moc těžké bylo bránit klíčové hráče Vítkovic? Jak moc se těšil do Brna v roli soupeře a jak moc si cení aplausu od fanoušků KOmety?

Michale, byla to proti Vítkovicím zasloužená výhra?
Řekl bych to tak, že první dvě třetiny byly z našeho pohledu spíše nervózní. Nebyli jsme si moc jistí na puku. Parádní výkon podal Hrášek, který nám dal možnost s tím zápasem něco udělat, a ve třetí třetině jsme byli úplně jiný tým. Bylo vidět, že jsme si šli za tím vítězstvím. Z přesilovky jsme dali gól, takže to nás také nakoplo. Pak jsme si to udrželi, takže pro nás je to rozhodně cenná výhra.

Řekli jste si něco před třetí třetinou?
Řekli jsme si, že do ní musíme vletět úplně jinak a trenéři nám k tomu něco řekli. Vzali jsme to za své a myslím, že to v té třetí třetině bylo vidět.

Jak bylo těžké bránit jejich údernou trojici Lakatoš – Krieger – Mueller? Takoví hráči dokáží zdramatizovat zápas.
Jsou to šikovní hráči a zkušení borci. Mají dobré střely a už si to dávali skoro naslepo, protože už nějaký pátek hrají spolu. Myslím, že jsme proti nim odvedli velice dobrou práci a naštěstí nám z toho nedali gól.

V posledních utkáních nejste moc produktivní. Dominik Hrachovina vás drží. Co udělat pro to, aby se produktivita zlepšila?
Musíme jít štěstí naproti, více střílet a tlačit se do brány. Věřím, že to střelecké trápení prolomíme a odskočíme na více vstřelených gólů. Ale když budeme každý zápas vyhrávat 1:0 nebo 2:1, vůbec mi to vadit nebude.

Pojďme ke středečnímu utkání v Brně. Strávil jste tam sedm let. Určitě jste si byli vědomi toho, jak si Kometa v dosavadním průběhu ligy vede. V čem vás Brno zaskočilo?
Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Oni nás začali napadat, byli brusliví. Nebylo na nich znát, že by prohráli čtyři zápasy za sebou. Mají zkušený tým a velmi jim pomohl první gól, kterým se uklidnili. Myslím, že kdybychom dali třeba gól z přesilovky, bylo by to jiné.

Jste hodně zkušeným hráčem. Po sedmi sezonách působíte jinde. Byl jste aspoň trochu nervózní, když jste nastoupil v Brně jako soupeř? S nadsázkou, nespletl jste si kabinu?
Ne, nespletl. (úsměv) Samozřejmě to člověk v hlavě má, ale jakmile se vhodilo úvodní buly, vše ze mě spadlo. Poté jsem si zápas snažil užít, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli.

Dostal jste před začátkem utkání nějaké popichující zprávy od vašich přátel?
Ne, to ne. S pár klukama si ale napíšu, jsme tak celkově pořád v kontaktu. Myslím, že jsme na popichování staří. Myslím, že až se pak někde potkáme u piva, tak nějaké srandy budou.

Je ta atmosféra tím aspektem, proč jste se do Brna tak těšil?
V Brně je vždy skvělá atmosféra, mají tam skvělé fanoušky. Jsem rád, že jsem na Kometě zanechal nějakou stopu, že si fanoušci na mě po zápase vzpomněli a patří jim za to velký dík.

Zmínil jste to – po zápase vyvolávali vaše jméno. Aplaudovala vám opravdu celá hala, nikdo vám to skutečně nemá za zlé.
Jde vidět, že ty vztahy tam máme opravdu skvělé. Jsem fakt šťastný, že mě tam lidi mají rádi, a jak jsem říkal, něco jsem tam zanechal. Něco jsem tam odehrál a pro klub udělal. Je vidět, že si toho lidi váží a já si toho moc cením.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....