Banes Motor České Budějovice
28.08.2023, Roman Kokoš

Další zápas Energie AG Motor Tour přinese odvetu s Kometou Brno

Hokejisty Motoru před prvním soutěžním zápasem již nečeká žádné cestování. V prvním ze série domácích zápasů za nimi v úterý přijede jako soupeř Kometa Brno. S tou se Motor již v přípravě potkal, když před dvěma týdny podlehl na jejím ledě 2:5. Výsledek utkání je dobrou motivací soupeři porážku oplatit. Začátek je v obvyklých 17:30. Vstupenky na utkání (60 Kč/ks) můžete pohodlně zakoupit zde. Stejně tak můžete kupovat vstupenky už i na další domácí přípravné zápasy - ve čtvrtek přijede do Budvar arény Linec, v neděli finský tým Kärpät Oulu a za týden ve středu je na programu na jihu Čech generálka s Jihlavou.

Prožít vítězství a potěšit věrné diváky, to bude chtít Motor v utkání s brněnskou Kometou. Naposledy se českobudějovičtí hokejisté představili na milevském ledě, kde vyzvali Spartu. V dlouho bezbrankovém utkání vedli ve třetí třetině díky gólu Lukáše Vopelky nejtěsnějším rozdílem 1:0. Sparta ale dokázala duel ještě před koncem základní hrací doby otočit a zvítězila 2:1. Svůj pohled na zápas vyjádřila nová posila z Liberce, útočník Jan Ordoš: „Bylo to kvalitní utkání. Musím říct, že bylo obrovské vedro. Bohužel se nám závěr nevyvedl.“

Trenér Ladislav Čihák v mezičase poskytl rozhovor pro web iDNES.cz. V něm i přes porážku hodnotil poslední utkání z pohledu přípravy kladně: „Pro nás je důležitá herní stránka. Poslední duel proti Spartě se nám herně povedl. Vyvarovali jsme se chyb, které jsme udělali se Salcburkem, a drželi se našeho plánu. To je pro nás důležité. Příprava je náročná, celkově jsme spokojení.“ uvedl budějovický kouč.

Sestava Motoru v posledním utkání proti Spartě:

Hrachovina (Maleček) – Gulaši, Pýcha, Doudera, Hovorka, Kachyňa, Štencel – Kubík, Pech, Simon – Ordoš, Harris, Beránek – Přikryl, Hanzl, Valský – Chlubna, Vopelka, Toman – Koláček

O soupeři – HC Kometa Brno

Hostující Brňané mají v předsezónní přípravě zatím kladnou bilanci tří výher a jedné porážky. Vedle Motoru si poradili i ve venkovních utkáních s Třincem 3:2 a Třebíčí 2:1, když obě střetnutí rozhodly až samostatné nájezdy. V nadcházejícím zápase stojí určitě za povšimnutí, že trenéři Patrik Martinec s Jaroslavem Modrým přijedou po obnovení spolupráce na lavičce Komety společně poprvé do Budvar arény jako soupeři.

Dosavadní výsledky naznačují, že jejich svěřenci rychle našli vzájemné porozumění. Po odchodu Marka Čiliaka do zahraničí bude brankoviště ovládat Dominik Furch. Silnou brankářskou dvojici s ním tvoří Štěpán Lukeš, jehož v létě na trase Karlovy Vary – Brno doplnil i útočník Martin Kohout. Mezi hlavní tahouny by v nové sezóně měl znovu patřit i ofenzivní obránce Marek Ďaloga. Obranné řady pak posílili fanouškům Motoru dobře známý Daniel Gazda a Fin Alex Lintuniemi, jenž na sebe upozornil v Mladé Boleslavi.

V útoku z týmu odešli především Luboš Horký a také talentovaný junior Eduard Šalé, který po draftu do týmu NHL Seattle Kraken bude hrát kanadskou OHL za tým Barrie Colts. Místo něj se v ofenzivě bude objevovat Američan Steve Moses. Složení mužstva Komety je tak nadále mezinárodní. Tradiční silnou slovenskou stopu v týmu bude představovat šestice Ďaloga, Kollár, Pospíšil, Horváth, Cingel a Marcinko.

Sestava Komety v posledním utkání proti Třinci:

Lukeš – Kučeřík, Holland, Ščotka, Kaňák, Lintuniemi, Gazda, Zahradníček – Cingel, Holík, Moses – Flek, Marcinko (C), Kratochvíl – Pospíšil, Kollár, Zbořil – Okál, Vincour, Jenyš.

Energie AG Motor Tour - lístky v prodeji

Letošní série atraktivních domácích přípravných zápasů Motoru má svého partnera, a tak nese název Energie AG Motor Tour 2023. Novinkou je, že přípravu mužstvo Motoru hraje ve speciálních dresech, které půjdou následně do dražby, z níž půjde výtěžek na pomoc organizaci UNICEF, která pomáhá dětem po celém světě. Prodej vstupenek na všechna přípravná utkání probíhá on-line a ve dnech zápasů pak od 15 hodin na pokladně za jednotnou cenu 60 Kč. Na přátelské zápasy neplatí sezónní permanentky a vstupenky nejsou na konkrétní místa. Děti do 6 let a 130 cm mají vstup zdarma.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....