Banes Motor České Budějovice
17.08.2023, Denisa Józsová

Druhý zápas ve dvou dnech! Tentokrát doma se Salcburkem

Kalendář přípravných zápasů je neúprosný, a tak Motor odehraje v pátek druhý duel ve dvou dnech. V Budvar aréně bude k vidění další zahraniční soupeř, tentokrát rakouský Salcburk. Utkání startuje v 17:30 a lístky na něj můžete koupit zde.

BANES Motor České Budějovice

Jihočeši pokračují v přípravě a budou hrát druhé utkání ve dvou dnech, tentokrát se střetnou se Salcburkem. Ale pojďme si nejprve připomenout odehrané duely. První duel odehrál Motor ve Strakonicích, kde se, stejně jako loni, utkal s plzeňskou Škodovkou. Zápas odpovídal prvnímu přípravnému duelu, když bylo k vidění hodně chyb. Jihočeši sice vedli o dvě branky, jenže nakonec padli 2:4. Další utkání už bylo na domácím ledě a do Budvar arény přijel finský celek KooKoo Kouvola. Zde nastoupila velmi obměněná sestava a na hře to bylo vidět. České Budějovice vynulovaly finského čtvrtfinalistu a připsaly si první vítězství. Zatím poslední duel proběhl na ledě Komety. Motor vstoupil do utkání velmi dobře, když se dostal do vedení už po odehrané minutě. Poté ale přišel velký útlum. Kometa nasázela do konce utkání pět branek, zatímco Budějovice přidaly jen jednu. Na brněnském ledě tedy padly 2:5. Nyní čeká Jihočechy další zahraniční soupeř. A co si o zápasu myslí Ladislav Čihák? „Bude to hodně tvrdý soupeř. Salcburk má hráče, kteří to dohrávají, vyhledávají souboje, hrajou tvrdě, někdy i na hranici pravidel. Pro nás to bude další prověrka, na kterou se musíme dobře nachystat a i silově se soupeři vyrovnat."

Sestava z duelu proti Brnu:

Strmeň (Maleček) – Doudera, Pýcha (C), Štencel, Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Štich – Kubík, Přikryl, Simon – Ordoš, Hanzl, Koláček – Chlubna, Vopelka, Valský – Toman, Beránek.

RB Salcburk

Ze Salcburku se stává pravidelný soupeř Českých Budějovic v přípravě, nyní už půjde o jejich třetí střetnutí v řadě. A soupeř je to velmi kvalitní, vždyť vyhrál poslední dva ročníky ICE Hockey League. Pro fanoušky Motoru bude nejznámější tváří nejspíše Peter Schneider, který jeden rok v Budějovicích působil, větší jméno si však v české extralize udělal v Kometě, kde potvrzoval svou pověst střelce. Loni hokejisté Motoru zahájili přípravu právě proti rakouskému klubu a připsali si těsné vítězství 3:2. Rok předtím ovšem na stejného sopueře nestačili 2:4.

Energie AG Motor Tour - lístky v prodeji

Letošní série atraktivních domácích přípravných zápasů Motoru má svého partnera, a tak nese název Energie AG Motor Tour 2023. Můžete se tak těšit na velmi atraktivní týmy ze zahraničí, ostatně už se představil na jihu Čech finský celek KouKoo Kouvola, následovat bude Kärpät Oulu, rakouská elitní mužstva z Lince a Salcburku a také tři nejúspěšnější existující týmy historie naší nejvyšší soutěže - Kometa Brno, Dukla Jihlava a Sparta Praha. Novinkou je, že přípravu mužstvo Motoru hraje ve speciálních dresech, které půjdou následně do dražby, z níž půjde výtěžek na pomoc organizaci UNICEF, která pomáhá dětem po celém světě. Prodej vstupenek na všechna přípravná utkání probíhá on-line a ve dnech zápasů pak od 15 hodin na pokladně za jednotnou cenu 60 Kč. Na přátelské zápasy neplatí sezónní permanentky a vstupenky nejsou na konkrétní místa. Děti do 6 let a 130 cm mají vstup zdarma.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....