Banes Motor České Budějovice
09.08.2023, Denisa Józsová

Poprvé v Budvar aréně! Na jih Čech přijede finský KooKoo Kouvola

V rámci Energie AG Motor Tour se Jihočeši poprvé představí v Budvar aréně! Jejich soupeřem bude účastník nejvyšší finské soutěže - KooKoo Kouvola, takže se fanoušci mají rozhodně na co těšit. Utkání startuje v 17:30 a lístky na něj můžete koupit zde.

Motor České Budějovice

Na úvod se sluší podat před prvním domácím přípravným utkáním souhrn změn, kterými prošel tým Banes Motor. Do nové sezóny vstoupí Jihočeši s novým trenérským duem - hlavním trenérem se stal Ladislav Čihák, jeho asistentem se stal Jiří Hanzlík. Co se týče sestavy, do brankářské pozice nijak zasáhnuto nebylo, do těch ostatních ale ano. V defenzivě skončil nejproduktivnější obránce Stuart Percy, poté Petr Šenkeřík či Kristofers Bindulis. Do Motoru se ale vrátili Pavel Pýcha a David Štich. Z mistrovského Třince se k týmu připojil Milan Doudera a z Komety Michal Gulaši. Mnohem větší zemětřesení přišlo v útoku. V týmu totiž nadále nepokračují Martinš Dzierkals, Václav Karabáček, Jakub Strnad, Vojtěch Tomeček a další. V novém ročníku se však na jihu Čech představí třeba produktivní Brant Harris, Jan Ordoš, Adam Kubík a navrátivší se Martin Beránek.

České Budějovice už za sebou mají první přípravný zápas, který odehrály ve Strakonicích proti Plzni. Duel odehrály na tři lajny a šanci dostali i junioři. První třetina moc zajímavá nebyla a půlka té druhé také ne. Posléze se však diváci bavili. V přečíslení totiž našel Dominik Simon Branta Harrise, který si hned v první startu zapsal první branku v novém působišti. O chvilku později navíc ujel do samostatného úniku Marcel Kříž a poslal Motor do dvoubrankového vedení. Plzeň ale dokázala ještě v druhé periodě vyrovnat. Ve třetí části se navíc trefovali už jen Západočeši, a tak jihočeští hokejisté v prvním přípravném zápase padli 2:4. Na čtvrteční zápas bude k vidění trochu jiná sestava. „Budeme hrát na čtyři lajny, protože únava se bude kumulovat. Do Strakonic s námi nejelo dvanáct hráčů, kteří budou trochu čerstvější. Chceme vidět v akci zase další kluky. Čeká nás opravdu kvalitní soupeř a bude to náš první domácí zápas, takže se chceme divákům představit v silném složení,“ přiblížil Ladislav Čihák pro Českobudějovický deník.

KooKoo Kouvola

KooKoo je hokejový klub, který hraje finskou nejvyšší soutěž. Založený byl v roce 1965, avšak až od sezóny 2015/2016 hraje Liigu pravidelně. Nejlepším umístěním pro tento celek je čtvrté místo, které vybojoval předminulou sezónu. V té poslední skončila cesta finského týmu už ve čtvrtfinále, kde narazil na Tapparu, která se stala mistrem nejvyšší soutěže. Těžšího soupeře tak nemohlo KooKoo potkat. V týmu působí také dva čeští hokejisté. Prvním je Nick Malík, který bude chytat za klub už třetím rokem. Tím druhým je Radek Koblížek, který ještě v minulé sezóně brouzdal po českých stadionech.

Energie AG Motor Tour - lístky v prodeji

Letošní série atraktivních domácích přípravných zápasů Motoru má svého partnera, a tak nese název Energie AG Motor Tour 2023. Můžete se tak těšit na velmi atraktivní týmy ze zahraničí jakými jsou finské celky Kärpät Oulu a KoKoo Kouvula, rakouská elitní mužstva z Lince a Salcburku a také tři nejúspěšnější existující týmy historie naší nejvyšší soutěže - Kometu Brno, Duklu Jihlava a Spartu Praha. Novinkou je, že přípravu mužstvo Motoru odehraje ve speciálních dresech, které půjdou následně do dražby, z níž půjde výtěžek na pomoc organizaci UNICEF, která pomáhá dětem po celém světě. Prodej vstupenek na všechna přípravná utkání probíhá on-line a ve dnech zápasů pak od 15 hodin na pokladně za jednotnou cenu 60 Kč. Na přátelské zápasy neplatí sezónní permanentky a vstupenky nejsou na konkrétní místa. Děti do 6 let a 130 cm mají vstup zdarma.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....