Banes Motor České Budějovice
07.08.2023, Michal Špírek

Energie AG Motor Tour startuje, Motor začne v úterý proti Plzni ve Strakonicích

Dlouhé čekání je u konce, už alespoň k přípravnému zápasu se v úterý postaví hokejisté Motoru. Bude to proti Plzni, ale pozor, hrát se bude na stadionu ve Strakonicích. Na místě bude pro fanoušky připraven stánek s motoráckými suvenýry. Utkání odstartuje v 17:00.

Přípravné zápasy začínají

Banes Motor sehraje před startem nové extraligové sezóny devět přípravných zápasů. V tomto týdnu přijde řada rovnou na dva z nich. Nejprve se Budějovičtí utkají s Plzní, a to na strakonickém stadionu. Už o dva dny později budou mít fanoušci Motoru možnost navštívit utkání, ve kterém Čihákovi svěřenci změří síly s KooKoo, klubem, který se v poslední sezóně probojoval do čtvrtfinále nejvyšší finské soutěže. Na toto atraktivní přípravné utkání si můžete už nyní kupovat vstupenky!

Ať se nám mladí hráči ukážou, přeje si trenér Ladislav Čihák

Můžete přiblížit, jak aktuálně probíhají tréninky, z jaké fáze jde tým do přípravných zápasů?

Tým je v plné tréninkové fázi, nepříhliželi jsme k tomu, že máme v úterý první přípravný zápas. Půjdeme tak do něj z plného tréninku. Minulý týden jsme měli i dvoufázové tréninky, tento týden tomu už tak nebude, protože hrajeme v úterý a ve čtvrtek utkání.

Jak se těšíte? První zápas v Budvar aréně odtrénujete už ve čtvrtek proti finskému protivníkovi.

Těším se moc. Byla tu vždy skvělá kulisa, výborná atmosféra, ale zároveň se těším i na kvalitní soupeře.

Co od prvních přípravných zápasů očekáváte? Co v nich budete od týmu požadovat?

Už se v naší hře samozřejmě musí objevovat systémové prvky, které trénujeme, ale zároveň si myslím, že by se hlavně mladí kluci měli ukázat, ukázat charakter a bojovnost, aby nám dali najevo, že se o své místo chtějí porvat.

Už dříve jste zmínil, že hodláte v přípravných zápasech využít všechny hráče, kteří s áčkem trénují, tedy včetně juniorů. Platí to?

Právě v úterý ve Strakonicích junioři nastoupí. To znamená obránci Willmann s Plackem a útočníci Kříž a Petrásek. Škoda jen, že se k nám nemohl zapojit Matyáš Humeník po návratu z Hlinka Gretzky Cupu, ale dali jsme mu dva dny volno. Ten tak dostane příležitost trochu později.

Jak počítáte v přípravě s rotací brankářů? Odchytá nějaké zápasy i osmnáctiletý Maleček?

Zatím máme v plánu, že bychom Malečka chtěli ve dvou třech zápasech vyzkoušet.

První přípravný zápas sehrajete proti Plzni na stadionu ve Strakonicích.

Už jsem tam shodou okolností zápas Budějovic a Plzně trénoval, akorát jsem stál na plzeňské střídačce. S tím, že se hraje ve Strakonicích, problém nemám, alespoň se extraligový hokej přiblíží do menších měst. Myslím si, že je to fajn.

Přípravu mužstvo Motoru odehraje ve speciálních dresech, které půjdou následně do dražby, z níž půjde výtěžek na pomoc organizaci UNICEF.

Myslím si, že podobné akce jsou správné a je dobře, že se to dělá. Je to fajn, že výtěžek půjde na dobrou věc, jenom kvituju, že se příprava na tuto akci využije. Podobu dresu zatím neznám, bude to pro mě překvapení. (úsměv)

O úterním soupeři - HC Škoda Plzeň

Plzeň patří mezi tradiční partnery Motoru pro přípravné duely. Tentokrát se spolu týmy poměří hned na úvod svých programů přípravných zápasů. Plzeňští vstoupili do přípravy na ledě 24. července, svěřence hlavního trenéra Petra Kořínka čeká před ostrým startem sezóny celkem sedm přáteláků. Plzeň proti Motoru poprvé vyzkouší nové hráče, které přivedla před sezónou. A že změn v kádru Škody bylo poměrně hodně.

Příchody hráčů do kádru Plzně před sezónou: Samuel Hlavaj (gólman, HC Slovan Bratislava), Aleksi Laakso (obránce, Ässät), Tomáš Dujsík (obránce, HC Olomouc), Jakub Lev (útočník, Mountfield HK), Filip Jansa (útočník, LHK Jestřábi Prostějov), Ondřej Matýs (útočník, HC Dynamo Pardubice), Miroslav Indrák (útočník, Rytíři Kladno), Petr Straka (útočník, HC Verva Litvínov), Luke Adam (útočník, Straubing Tigers)

Odchody hráčů z kádru Plzně před sezónou: Miroslav Svoboda (gólman, Vaasan Sport), Vojtěch Budík (obránce, Bílí Tygři Liberec), Jan Jaroměřský (obránce, GKS Tychy), Marek Baránek (obránce, HC Verva Litvínov), Martin Beránek (útočník, Banes Motor), Ludwig Blomstrand (útočník, Södertälje SK), Filip Suchý (útočník, BK Mladá Boleslav), Petr Kodýtek (útočník, Tampereen Ilves), Sam Bitten (útočník, Springfield Thunderbirds)

Energie AG Motor Tour - lístky v prodeji

Letošní série atraktivních domácích přípravných zápasů Motoru má svého partnera, a tak nese název Energie AG Motor Tour 2023. Můžete se tak těšit na velmi atraktivní týmy ze zahraničí jakými jsou finské celky Kärpät Oulu a KoKoo Kouvula, rakouská elitní mužstva z Lince a Salcburku a také tři nejúspěšnější existující týmy historie naší nejvyšší soutěže - Kometu Brno, Duklu Jihlava a Spartu Praha. Novinkou je, že přípravu mužstvo Motoru odehraje ve speciálních dresech, které půjdou následně do dražby, z níž půjde výtěžek na pomoc organizaci UNICEF, která pomáhá dětem po celém světě. Prodej vstupenek na všechna přípravná utkání probíhá on-line a ve dnech zápasů pak od 15 hodin na pokladně za jednotnou cenu 60 Kč. Na přátelské zápasy neplatí sezónní permanentky a vstupenky nejsou na konkrétní místa. Děti do 6 let a 130 cm mají vstup zdarma.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....