Banes Motor České Budějovice
17.05.2023, Pavel Mádl, foto: Ronald Hansel (Juniorský hokej)

Od Motoru jsem nabídku rád přijal, říká trenér juniorky Radim Skuhrovec

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Rok se v Českých Budějovicích nehrála nejvyšší juniorská soutěž. Junioři strávili uplynulou sezonu v Lize juniorů, kde od příští sezony už působit nebudou. Ve finále play-off totiž porazili Přerov a mohou se vrátit zpět do juniorské extraligy. V pozici hlavního kouče skončil Karel Herr a realizační tým prošel obměnou. Střídačce bude nově velet zkušený bývalý hokejista a trenér Radim Skuhrovec, který z Litoměřic přichází do jihočeské metropole. Po ruce bude mít asistenty Arpáda Györiho a Jindřicha Kotrlu, se kterým už kdysi působil u A týmu v Litvínově.

Junioři splnili svůj cíl a opět budou hrát mezi elitou. Po vítězné finálové sérii proti Přerovu tak bude moci juniorka hrát v té nejvyšší soutěži, a to je pro českobudějovický hokej velice důležité. Vedení mládeže Motoru udělalo změny v realizačních týmech mládežnických kategorií. Právě jedním z nich je bývalý hokejista Radim Skuhrovec, který na jih Čech přichází z prvoligových Litoměřic a bude trénovat českobudějovické juniory. „Litoměřice si přály, abych pokračoval, ale já se rozhodl pro Budějovice,“ povídá Skuhrovec.

„Nabídku trénovat juniory v Motoru jsem dostal od Václava Nedorosta. Bavili jsme se o tom a já jsem rád nabídku přijal,“ říká nový hlavní trenér juniorského kádru. Jeho asistenty budou Arpád Györi a Jindřich Kotrla. S Kotrlou se Skuhrovec zná už z Litvínova, kde kdysi působil coby hráč i trenér. „V Litvínově jsme spolu působili u áčka. A ta možnost, aby se k nám připojil, tam byla,“ popisuje.

Junioři budou tedy moci hrát ve své kategorii na té nejvyšší úrovni. Otázkou zůstává, kdo se probojuje do A týmu. „To bych určitě nepředjímal, protože jsem teď přišel a ve své podstatě jsou tady všichni kluci na stejné startovní čáře,“ dodává.

Suchá příprava juniorského extraligového celku již začala. Na ledě by se junioři dle slov Radima Skuhrovce měli objevit v druhé polovině července.

PŘIPRAVUJEME: Rozhovor s novým trenérem dorostu Davidem Vrbatou
ČTĚTE TAKÉ:
Velké změny! Mládež již zná kompletní složení realizačních týmů
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice