Banes Motor České Budějovice
27.04.2023, Michal Špírek

Tomáš Chlubna: Chci si vybojovat stálé místo v sestavě

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dvacetiletý útočník Tomáš Chlubna odehrál v minulé sezóně v dresu Motoru jen sedm duelů, zaznamenal jednu asistenci. Daleko více startů si připsal na hostování v Litoměřicích (14) a Jihlavě (30). Co si slibuje mladý forvard od nadcházejícího hokejového ročníku?

Máte za sebou první čistě seniorskou sezónu. Zeptám se napřímo - čekal jste od ní víc?

To stoprocentně. Nevyvíjelo se to úplně podle představ, už před začátkem sezóny jsem si přivodil docela vážné zranění, ze kterého jsem se pak dostával a nemohl jsem o místo pořádně zabojovat. Pak jsem šel na rozehrání do Litoměřic, nakonec jsem tam strávil více zápasů, ale bylo to tam super, týmu se celkově dařilo. Snažil jsem se říct si výkony o povolání zpět do extraligy. Myslím, že se mi i celkem dařilo, i když vždycky to může být lepší. Pár zápasů v Motoru jsem i dostal, ale po nich jsem se vždy vracel zpět. Poté jsem v Litoměřicích přímo na led v průběhu tréninku dostal telefonát, že se mám přesunout do Jihlavy. Tak jsem zase putoval jinam. V tomto to bylo složité, ale nakonec jsem tedy skončil zpět doma, v Jihlavě.

Za tu jste odehrál včetně čtvrtfinále první ligy rovných třicet zápasů.

Jako týmu se nám úplně nedařilo. Sezóna byla pro Jihlavu trochu zvláštní, na domácí zápasy jsme jezdili jinam, což nás ale neomlouvá. Nakonec jsme se dostali do play-off, kde jsme bohužel hned vypadli se Vsetínem.

Dostával jste od trenérů Motoru zpětnou vazbu, proč vás v sezóně nevyužívají více?

Taková komunikace neprobíhala. Byl jsem vždy povolán na jednotlivý zápas, trenéři mi po něm poděkovali a poslali mě zpátky, víc jsem nevěděl. A když byly na konci sezóny výstupní pohovory, tak už jsem v Motoru nebyl.

Ale vstupní pohovor s trenérem Čihákem už jste nyní absolvoval. Jaké jste z něj měl dojmy?

Je to tak, s panem Čihákem jsme se viděli poprvé, měli jsme individuální pohovor a mám z toho super pocit. Řekl mi, co od toho očekávat, jak to vše bude vypadat. A teď už je to jenom o mně, jak se toho chopím, zda si dokážu získat trenérovu důvěru. Musím si o to místo v týmu říct a vybojovat si ho nastálo.

Co vás čeká v letní přípravě?

Začal jsem se připravovat už čtrnáct dní před startem týmové suché přípravy, kdy chodím do budějovického centra STACA. Rád bych zapracoval na všem, zlepšit musím úplně všechno a věřit, že mi to pomůže do boje na ledě.

Do Motoru nastoupil nově kondiční trenér. Je přítomnost Josefa Žáčka v přípravě znát?

Určitě. Já jsem nadšený, že máme kondičního trenéra, že to má vše hlavu a patu a že se můžeme takhle posouvat. Trenér má vše připravené, pro každého před tréninkem určí váhy, je vidět, že si na tom dává záležet a vše připravuje tak, abychom mohli v tréninku odvést stoprocentní výkon a aby bylo vše stoprocentně efektivní.

Co si slibujete od příští sezóny?

Musím bojovat o místo a udělat vše pro to, abych si ho pro tento rok už získal a byl v sestavě nastálo. To je rozhodně hlavní cíl a priorita. Je to na mně, záleží, co předvedu v přípravě a jak budu hrát.

V Jihlavě bodoval v dorostu váš sedmnáctiletý bratr Tobiáš. Jakou budoucnost mu věštíte?

Brácha je šikovnej, šlape si zase svoji cestu a bude to jenom o něm. Teď ho čeká přechod do juniorů, kde se taky bude muset poprat o místo. Věřím mu, že vše zvládne a bude lepší než já.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....