Banes Motor České Budějovice
04.03.2023, Michal Špírek

Dorost uzavřel základní část výhrou nad Brnem. V osmifinále vyzve Plzeň

Dorostenci propluli skupinou o účast v play-off ve velkém stylu. Už s předstihem si Motor zajistil účast ve vyřazovacích bojích. A nepolevil ani v závěru. V posledním kole skupiny porazil třetí tým skupiny, Kometu Brno, na jeho ledě 4:1. Nejproduktivnějším dorostencem extraligy v základní části se stal českobudějovický útočník Matyáš Humeník, který nasbíral 67 bodů v 33 zápasech. Humeník se stal i nejlepším střelcem extraligy s 35 góly. Samuel Drančák skončil v kanadském bodování soutěže třetí, stal se nejlepším nahrávačem. Brankář Albert Schacherl vychytal nejvíce výher ze všech gólmanů - 19.
Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (trenér Motoru): Stejně jako v den starém utkání jsme rozhodli utkání ve třetí třetině, která se odehrála v naší režii. Pomohli jsme si dvěma proměněnými přesilovkami. Teď už se budeme chystat na play-off. V osmifinále se utkáme s Plzní. V pátek startujeme v Plzni, na neděli bychom rádi pozvali fanoušky na domácí odvetu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....