Banes Motor České Budějovice
27.02.2023, Pavel Mádl

Musíme to doma urvat. Doufám, že nás fanoušci poženou, říká Matěj Toman

KARLOVY VARY — Šlo jim o hodně. České Budějovice zajížděly do Karlových Varů s vidinou důležitých tří bodů, díky kterým by se vzdálily hrozbě baráže. V lázeňském městě ale nepředvedly dobrý výkon a výsledek 1:5 hovořil za vše. Po utkání se pro klubový web vyjádřil útočník Matěj Toman, který ví, že v pátečním domácím utkání proti Kladnu půjde prakticky o všechno.

Matěji, věděli jste, s čím do Karlových Varů jedete. Co převládá?
Je divné koukat na týmy, které se do play-off dostaly, a zároveň na baráž. Vždycky jsme měli vizi, a to hrát play-off. Teď se to otočilo. Proti Varům jsme si vůbec nezasloužili vítězství, protože to, na co jsme se připravili, jsme absolutně nesplnili. Věděli jsme, že hrají rychlý hokej a ta přečíslení mohou vznikat, což se naplnilo.

Po první třetině byl stav 1:2, ale i tak nebyl herní projev úplně ideální. Souhlasíte?
Určitě, je to tak. První dvě střídání byla dobrá, ale poté jsme vypli, nehráli jsme to, co jsme chtěli. Nehráli jsme u nich v pásmu a nepomohli jsme si. Byl to obrázek celé sezony.

Ve druhé třetině nastal totální výpadek.
Úplný výpadek. Mělo by to být tak, že v těchto situacích bychom měli prostě zabrat a bylo to ještě horší, což vůbec nechápu. Musíme se připravit na Kladno.

Druhý zápas v řadě chyběl v sestavě Lukáš Pech a proti Varům nenastoupil ani Tomáš Čachotský. Jak takové ztráty ovlivní kabinu?
Vždy je to znát. Ještě když to jsou takto zkušení hráči. My se ale s tím musíme vypořádat. Jsou tady jiní kluci, kteří by měli zabrat, a to včetně mě, a nějak je nahradit.

Ve třetí části za stavu 1:5 jste měli dvojnásobnou přesilovku, což byla poslední kapka naděje.
To je sice pravda, ale už tam byl rozdíl čtyř branek, což je těžké. Bohužel z ní gól nepadl, i když šance byly. Jejich gólman chytal výborně a beci zblokovali hodně střel.

Fanoušci Motoru přijeli vcelku v hojném počtu a opět skandovali: „Bojujte za Motor!“ Budete proti Kladnu více pod tlakem?
Nevím, jestli kluci, ale pokud fanoušci něco křičí, tak mě to pod tlak nedostává. Samotného mě štve, co děláme na ledě a ne to, co někdo křičí. Mají na to právo, hrajeme špatně. Výkony nejsou vůbec ideální.

Nemrzí tato zlomová prohra o to víc, když jste měli na přípravu o dva dny více, protože jste s Libercem absolvovali středeční předehrávku?
Ano, my jsme sem přijeli ještě o den dřív. Vary hrály ve Vítkovicích, takže také velmi cestovaly.

Utkání s Kladnem bude v přímém přenosu vysílat televize a bezesporu bude tím nejsledovanějším. Prozatím se vám proti Rytířům dařilo.
Na předešlé výsledky nikdo koukat nebude. Máme o jeden bod více, což nám možná dává nějakou výhodu, ale musíme to doma urvat. Lidi nás poženou, i když hrajeme to, co hrajeme. Doufám, že nám budou fandit a vyhrajeme.

Hraje se už za pár dní. Jaký je následující program týmu?
Jeden den máme volno, poté máme tréninky. Musíme se na to připravit co nejlépe. Žádná kondice nehraje roli, všechno je to v hlavách.

Takže volno využijete ke zregenerování a psychické přípravě?
To také, ale musíme se připravit celkově, abychom se dostali do pohody a nedali jim šanci.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....