Banes Motor České Budějovice
25.02.2023, Adéla Hejdová

DOR: OLO-CEB 7:6 - Ani napodruhé se dorostencům nepodařilo vyzrát na Olomouc

V sobotních poledních hodinách odehráli dorostenci zápas proti hráčům z Hané na zimním stadionu v Olomouci. Ačkoli to po 55 vteřinách, kdy skóre otevřel Samuel Drančák a poslal tak Motor hned do vedení, vypadalo, že zápas bude jednoznačný, nebylo tomu tak. Po první třetině prohrávali Jihočeši 1:4. Ve druhé třetině se trefil jak Vojtěch Aulický tak Alan Šimon, kteří skóre snížili na 3:4. V poslední dvacetiminutovce dokázal vyrovnat ve vlastním oslabení opět Alan Šimon, ale netrvalo dlouho a hráči Olomouce si dokázali své vedení vzít zpět. Po gólu Sebastiana Pánka a Vojtěcha Aulického byli dorostenci Motoru ve vedení, ale ani to jim dlouho nevydrželo. Olomouc vstřelila hned dva góly a ani po oddechovém čase a odvolání jihočeského brankáře nedokázali hosté stav srovnat. Dorostenci prohráli na Hané 7:6.

Hned po 55 vteřinách otevřel skóre Samuel Drančák, který po Hochově nahrávce zpoza brány doklepl kotouč za Čerbákova záda. Neuběhlo ani šest minut hrací doby a bylo vyrovnáno. Po dorážce z předbrankového prostoru skóre vyrovnal Viktor Šulgan. Během následujících tří minut byl stav úplně jiný, nejprve se trefil Tomáš Navrátil, poté Lukáš Bošek a domácí tak vedli 3:1. Necelé čtyři minuty před zazněním sirény Olomouc navýšila svůj náskok a do šaten odcházela za stavu 4:1.

Motor se rozhodl vystřídat brankáře a Alberta Schacherla nahradil na začátku druhé dvacetiminutovky Lukáš Pytel. Alan Šimon využil střely Dominika Postla z mezikruží a dorazil kotouč do odkryté branky, čímž využil přesilové hry a snížil náskok hanáckých dorostenců na 4:2. Do konce druhé třetiny zbývala necelá minuta, když se po nádherné akci prosadil Vojtěch Aulický, který svou přesnou ranou nedal brankářovi domácích žádnou šanci a skóre snížil na 4:3.

Hosté začali poslední dvacetiminutovku oslabením, což pro Alana Šimona nebyla žádná překážka k tomu, aby vstřelil gól a stav tak vyrovnal. Přece jen domácí využili přesilovky, konkrétně Lukáš Bošek, který prostřelil Lukáše Pytla a vedení si domácí vzali zpět. Českobudějovický útočník Sebastian Pánek viděl nepokryté místo domácího brankáře a svou střelou pod lapačku skóre opět dorovnal. Po několika střeleckých šancích na obou stranách se nepodařilo celých deset minut prosadit ani jednomu z celků. Všechno bylo jinak, když se Vojtěch Aulický dostal do samostatného úniku a svou bekhendovou střelou překvapil Čerbáka, čímž vstřelil druhý gól v zápase a dostal tak svůj tým opět do vedení. Domácí si to nenechali líbit a Vojtěch Neoral s pomocí Davida Pastrneka skóre srovnal. Necelou minutu před koncem třetiny se trefil opět Vojtěch Neoral a poslal tým do vedení. Hosté si vzali oddechový čas a odvolali brankáře, ale ani tak se jim nepodařilo gól vstřelit a zápas tak skončil 7:6.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....