Banes Motor České Budějovice
24.02.2023, Adéla Hejdová

Dorost slaví první místo ve skupině o postup do play-off!

V pozdních pátečních hodinách odehráli dorostenci zápas v Šumperku, kde jim k výhře stačily jen tři góly a zvýšili tak svůj náskok v tabulce o další tři body. Svěřenci trenérů Dančišina a Kadlece tak s předstihem čtyř zápasů získali jistotu a do play-off postoupí z prvního místa skupiny o postup. V první třetině se trefil Tomáš Lukeš a Ondřej Palán a dorostenci měli celý zápas jen jednogólový náskok. Díky přesné střele Jakuba Šímy, který se trefil necelou minutu před koncem třetí třetiny do prázdné brány, bylo rozhodnuto a dorostenci tak dále pokračují na vítězné vlně. Další zápas odehrají dorostenci v sobotu na ledě v Olomouci.

Do úvodní třetiny lépe vkročili českobudějovičtí dorostenci, kteří se dostali do gólových situací, přičemž se jim ani jednu nepodařilo proměnit. Jen čtyři sekundy stačily hostům na to, aby využili přesilovky, kde přesnou tečí poslal Tomáš Lukeš hráče Motoru do vedení. Mladí Draci se z toho rychle vzpamatovali a skóre po minutě vyrovnal Oldřich Verner, který z mezikruží propálil českobudějovického brankáře Lukáše Pytla. Hosté si však vzali vedení zpět, když se do prázdné brány trefil Ondřej Palán. Půl minuty před koncem třetiny oslabil tým hostů nejprve Adam Gřegořek a poté hned Alan Šimon.

Domácí do druhé dvacetiminutovky vstoupili s výhodou a hráli pět na tři, přičemž se jim ani jednu z šancí nepodařilo využít. Druhá třetina přinesla nejen tři vyloučení na straně hostů, ale i na straně domácích se rozdávaly dvouminutové tresty. Ani jeden z celků nedokázal šance proměnit a stav byl tak po druhé dvacetiminutovce 1:2.

Třetí a zároveň poslední dvacetiminutovku začali lépe Jihočeši. Nejprve se do šance dostal Vojtěch Aulický, který svou bekhendovou kličkou jen těžce překvapil brankáře domácích, a poté to ze samostatného úniku nevyšlo ani Tomášovi Lukešovi, kterého překvapil šumperský brankář Jan Ondráček a zákrok vychytal. Necelé dvě minuty před koncem hosty poslal do oslabení Adam Prušák, který utkání zdramatizoval a domácí si poté vyžádali oddechový čas. Všechny nervy hostům opadly tehdy, kdy se necelou minutu před zazněním sirény trefil do prázdné brány Jakub Šíma.

Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (trenér) - Proti Šumperku to nebylo nic jednoduchého. Byli jsme lepší, ale nemohli jsme překonat brankáře domácích. O naší zasloužené výhře tak rozhodl až trefou do prázdné Šíma.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....