Banes Motor České Budějovice
26.01.2023, Pavel Mádl

Nedělá mi problém naskočit v průběhu zápasu a jít do toho po hlavě, říká Ondřej Kachyňa

BRNO — Téměř celou sezonu působí při utkáních Motoru jako sedmý bek. Jinak tomu nebylo ani v úterním zápase v Brně, kde ale nastoupil do třetí třetiny vedle Kristoferse Bindulise ve třetí obranné dvojici. Obránce Jihočechů Ondřej Kachyňa v tomto ročníku vypomáhá též jihlavské Dukle v Chance lize, a tak malou herní vytížeností v sezoně netrpí. V čem tkvěl neúspěch v utkání s Kometou? Jak je náročné pendlovat mezi dvěma kluby?

Ondro, věděli jste, s čím do zápasu jdete proti Kometě. Proč to nevyšlo?
Pro nás to byl důležitý zápas. Šlo nám o body a mohli jsme odskočit ode dna. Hrálo by se nám lépe, takhle je to pořád vyrovnané.

Jakub Flek vstřelil hattrick. Zaměřovali jste se na něj?
Během sezony už ty hráče známe. O Flíčkovi víme, že je rychlý, takže jsme věděli, že si ho musíme trošku líp nabírat a získat s ním rychlost.

Po vašem snížení na 2:3 jste ale vzápětí znovu inkasovali. Čím to bylo?
Bohužel to nedokážu říct. Každý se snaží utkání zlomit, přijde malá chybička a padne to tam. Je to o štěstí.

Do třetí třetiny jste nastoupil po boku Kristoferse Bindulise místo Mikuláše Hovorky a byl jste vidět. Je na vás vidět určitá rozehranost z prvoligové Jihlavy, kde máte střídavé starty?
Ano. Jsem rád, že někde dostanu více prostoru, takže ta vyhranost tam je. Nedělá mi tedy problém naskočit v průběhu zápasu a jít do toho po hlavě.

Minulý týden jste ve třech dnech sehrál tři zápasy. Jak moc náročné je to přejíždění?
Cestování moc příjemné není. Vrátil jsem se v noci a hned ráno jsem měl rozbruslení, poté zápas. Bylo dobré, že se v pátek a neděli hrálo doma v Budějovicích, takže jsem nemusel jezdit někam dál.

Máte nyní nějaké avízo, zda už nebudete v Motoru pravidelně zastávat roli sedmého beka a budete dostávat více prostoru?
To není otázka na mě, ale na trenéry.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....