Banes Motor České Budějovice
19.01.2023, Tomáš Kobera

V pátek na svém ledě přivítáme šestou Plzeň

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jihočeský Motor se po venkovním zápase v O2 aréně vrací zpět na jih Čech, kde během víkendu sehraje další dvě domácí utkání. V prvním z nich bude v pátek hostit od 17:30 v Budvar aréně aktuálně šestou Plzeň. Vstupenky můžete zakoupit ZDE!

Z kabiny Motoru

České Budějovice pokračují ve střídání lepších výsledků a výkonů s těmi horšími. Víkendový dvojzápas z minulého týdne zvládly na padesát procent, jelikož v pátek podlehly Karlovým Varům, o dva dny později ale sestřelily poslední Kladno 6:2. Úterní zápas na Spartě se nevyvedl, a tak svěřenci Davida Čermáka mají v pátečním duelu s Plzní co napravovat. Momentálně patří českobudějovickým hokejistům dvanácté místo se ztrátou pouhých čtyř bodů na devátou Mladou Boleslav. Motor doma získal většinu svých bodů a bude chtít navázat na výborný výsledek z nedělního souboje s kladenskými Rytíři.

Jihočeši výrazně vylepšili svou přesilovkovou úspěšnost. V předešlých čtyřech zápasech vstřelili celkem jedenáct branek, z nichž šest padlo právě při početní výhodě Motoru. Více gólů v přesilovkách dokonce v extralize vstřelil pouze Třinec! Budějovice mohou být také spokojeny s disciplinovaností, jelikož pouze dva týmy v celé lize obdržely méně trestných minut.

Bodově táhne jihočeský celek Lukáš Pech, který je dokonce nejlepším nahrávačem celé soutěže (7G+29A). Spolehnout se Motor může také na bodový přísun Milana Gulaše (16G+13A) či Stuarta Percyho, který zaznamenal po svém návratu v jedenácti utkáních celkem 11 bodů (6G+5A).

Sestava Motoru z posledního utkání:

Hrachovina (41. Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, Vopelka, Doležal – Koláček, Toman, Tomeček.

O soupeři - HC Škoda Plzeň

Plzeňští dokázali přerušit třízápasovou sérii bez získaného bodu a v předešlých dvou utkáních na svém ledě zvítězili. V posledním souboji s Mladou Boleslaví sice Plzeň dlouho prohrávala, ale ve třetí třetině srovnal Lukáš Kaňák a v prodloužení druhý bod přisoudil svému týmu Slovák Adrián Holešinský. Mimo své území se plzeňským hokejistům v poslední době příliš nedaří, jelikož v předcházejících pěti venkovních duelech vyhráli pouze jednou a vstřelili osm gólů. Svěřenci trenéra Petra Kořínka se sice mohou odpíchnout od dvou výher v řadě, ale za posledních pět zápasů indiáni získali jen pět bodů (stejně jako Motor), a tak bude souboj na jihu Čech pro oba týmy velmi důležitý.

Škodovka se rovněž může spolehnout na své přesilovky, vždyť v celé extralize najdeme pouze tři týmy s lepší úspěšností využití početních převah. To stejné platí také o plzeňském oslabení. S čím ale hosté nebudou spokojeni, je jejich počet obdržených trestných minut, který je v lize třetí nejvyšší.

Nejproduktivnějším hráčem Západočechů je Petr Kodýtek se svými 29 kanadskými body (13G+16A). Jen o tři body méně má finský útočník Aleksi Rekonen (9G+17A) a o další jeden zaostává Kryštof Hrabík (9G+16A).

Sestava Plzně z posledního utkání:

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Bitten, Soukup, Malát

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....