Banes Motor České Budějovice
11.01.2023, Michal Špírek

Jiří Novotný k fanouškům: Teď budeme vaši pomoc potřebovat nejvíce!

V závěru prosince se rozhodl kývnout na nabídku stát se asistentem trenéra Motoru. S bohatými zkušenostmi z hráčské kariéry se tak Jiří Novotný postavil na střídačku s cílem nabídnout své poznatky. Tým z loňské sezóny dobře zná, sám klade důraz na pozitivní komunikaci s jednotlivými hráči, Novotný Motoru věří. "Když budeme hrát jako v Liberci, můžeme porazit kohokoliv, a to neříkám jen tak," hodnotí Novotný, který odpovídal v offline rozhovoru na dotazy fanoušků. Příznivcům Motoru zároveň posílá vzkaz.

Jiří Novotný si uvědomuje, že tým čeká náročné a důležité období, ve kterém je třeba sbírat body. Motor má před sebou dva domácí zápasy s týmy, které jsou v tabulce za ním, s Karlovými Vary a Kladnem. A právě k těmto zápasům směřuje Novotného přání a vzkaz fanouškům: "Děkujeme vám za podporu, moc si jí vážíme. Chodili jste vždycky a jsme rádi, že chodíte i nyní. Teď budeme opravdu potřebovat vaši pomoc. Byl bych rád, kdyby se na zimáku nepískalo. I když vás někdy chápu, ale teď potřebujeme pomoci. Může se zdát, že nás čekají zápasy s papírově slabšími soupeři, ale takové jsou nejtěžší. Děkujeme vám za vše a pomozte nám v těžkých chvílích, kdy potřebujeme každý bod."

Fanoušky zajímalo, čím chce v roli asistenta týmu přispět. "Předat klukům to, co jsem se za svou dlouhou kariéru naučil," shrnul Novotný. "Budu tak hráčům předávat třeba poznatky k buly, jak se chovat v obranném pásmu. Jak přistupovat k hráčům, z jaké strany. Dál věci k oslabení, které mi šlo myslím lépe než přesilovka. Jak se chovat v zápasech, házet za hlavu věci, které už zpětně neovlivníte. Jak se připravovat na zápasy. A tak dále."

V posledním zápase si Motor poradil s rozjetým Libercem a Novotný byl s výkonem mužstva velmi spokojen. "I poté, co jsme prohráli se Spartou a Vítkovicemi, tak jsem v Liberci viděl tým, který chce bojovat za každou cenu. A jsem přesvědčený o tom, že jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Kluci to oddřeli od prvního do posledního střídání," odpovídal Novotný."

Hned několik fanoušků zajímalo, zda není ve hře možnost návratu Jiřího Novotného do zápasů v roli hráče. Ačkoliv nynější asistent trenéra Motoru prozradil, že s týmem už si ve výstroji párkrát zatrénoval, ve svůj další comeback prozatím nevěří.

! ODPOVĚDI JIŘÍHO NOVOTNÉHO FANOUŠKŮM ZDE !
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....