Banes Motor České Budějovice
22.11.2022, Adam Černý (TAB)

Mužstvo má svoji vnitřní sílu, říká po první fázi trenér dorostenců Milan Dančišin

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Úvodní fázi sezony mají za sebou dorostenci českobudějovického Motoru. Jihočeši obsadili v konkurenci Mladé Boleslavi, Hradce Králové, Pardubic, Jihlavy, Liberce, Havlíčkova Brodu a Tábora konečnou šestou pozici. Jak vidí prozatímní průběh sezony hlavní trenér Milan Dančišin?

Českobudějovičtí dorostenci během čtrnácti odehraných duelů nasbírali na své konto osmnáct bodů, což stačilo na konečné šesté místo. V dalším průběhu sezony je tak čeká skupina o účast v play-off. Na kýženou čtvrtou příčku, která zajišťovala účast v elitní skupině, ztratili Jihočeši pět bodů. „Nejsme spokojeni s umístěním, chtěli jsme být v nejlepší čtveřici, to se nám bohužel nepovedlo. Na druhou stranu jsme odehráli dobré zápasy. O postupu se rozhodovalo v duelech s Jihlavou doma a venku a s Pardubicemi, které jsme nezvládli,“ hodnotí průběh trenér Milan Dančišin.

Jak již zmiňoval trenér Jihočechů, ztráty s Jihlavou a Pardubicemi nakonec rozhodly. Pozitivem pro českobudějovický výběr je to, že dokázal sebrat cenné body favoritům skupiny. „Dokázali jsme bodovat s prvním Libercem, Mladou Boleslaví či Hradcem Králové. Se všemi jsme odehráli vyrovnané zápasy. Nebyl soupeř, který by nás přehrál,“ zdůrazňuje Dančišin.

A co bylo hlavní předností českobudějovického celku? „Určitě pozitivem je to, že mužstvo dokázalo zdramatizovat zápasy, když jsme prohrávali v Liberci i v Hradci Králové velkým rozdílem. Kluci to nevzdali a víceméně jsme bojovali do konce zápasu minimálně o bod. Mužstvo má tedy svoji vnitřní sílu. Bohužel jsme nezvládli některé koncovky zápasu, dostáváme hloupé góly po individuálních chybách hráčů. To bych vnímal jako naši slabou stránku,“ vysvětluje lodivod českobudějovické střídačky.

Hned tři Jihočeši se drží na špičce produktivity celé soutěže, jmenovitě Matyáš Humeník, Vojtěch Aulický a kapitán Samuel Drančák. Tato trojice nasbírala společně už třiašedesát bodů. Dančišin bodové přispění svých klíčových hráčů vnímá, zároveň by však rád, pokud by se přidali další hráči. „Vnímám to. Na druhou stranu jsme čekali těch hráčů, kteří budou pravidelně bodovat, více. To je možná také jedna z hlavních příčin, proč nejsme tam, kde jsme chtěli být. Chyběl nám větší přínos i dalších hráčů,“ podotýká na závěr.

Na Jihočechy tedy čekají boje ve dvanáctičlenné skupině „o účast v play off“. Účast v play-off si zajistí nejlepší čtveřice z této skupiny. Ve skupině se jede od nuly, mužstva se utkají dvoukolově každé s každým. Pátému a šestému týmu z této skupiny skončí sezona. Sedmý až desátý sehrají jedno kolo play down (7–10 a 8–9) na tři vítězné zápasy, dvojice úspěšných půjde do baráže a dvojice neúspěšných sestoupí. Přímý pád do Ligy dorostu čeká jedenáctý a dvanáctý tým skupiny. První zápasy sehrají již tento pátek a sobotu, kdy hostí Litvínov a následně chomutovské Piráty.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....