Banes Motor České Budějovice
23.10.2022, Pavel Mádl

Všichni se snažíme tvrdě pracovat, říká Kristofers Bindulis

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Byl u výhry Motoru, jenž zvítězil nad mistrovským Třincem i podruhé v sezoně a zapsal si velmi důležité dva body do tabulky. Lotyšský obránce Kristofers Bindulis se proti Ocelářům zapsal do listiny střelců, když ve druhé třetině střelou od modré srovnal na 1:1 a odváděl skvělou práci v defenzívě.

Proti Třinci to byl vskutku vyrovnaný zápas. Jak byste ho zhodnotil?
Bylo to drama. Milujeme tento sport. Nehráli bychom tak, aby to bylo nudné. Byl to zápas, který musel bavit jak nás, tak fanoušky. Jsme rádi, že jsme z něho vytěžili aspoň dva body.

Proto asi musí zamrzet, že nemáte všechny tři body.
Ano, to je pravda, ale vzhledem k tomu, že jsme předtím pořád prohrávali, tak jsme rádi, že jsme zpátky. Všichni se snažíme tvrdě pracovat, hrajeme za každého, a také pro fanoušky. Musíme hrát, co jsme si stanovili. Máme dvě výhry v řadě a jedeme dál. Moc si užíváme hrát před našimi fanoušky.

Vstřelil jste svoji první branku v sezoně. Jak se to celé seběhlo?
Pecháček mi přihrál. Viděl jsem, že brankář má zakrytý výhled. Naši hráči odvedli skvělou práci před bránou. Zkusil jsem to a vyšlo to.

Kapitán Milan Gulaš se potýká se zraněním a kapitánské céčko po něm převzal Lukáš Pech, který se své role ujal bravurně.
Lukáš hraje skvěle. Když se někdo zraní, máme i další hráče, kteří za to umí vzít. Naše kabina je přátelská, takže víme, že každý může mluvit s každým.

Nájezdy byly napínavé, rozhodlo se až v deváté sérii.
Ano, to je ta krása hokeje. Je to napínavé až do samotného konce. Jsou to nervy, emoce ze sebe hráč také dostává na ledě.

Před zápasem s Plzní jste za sebou měli devítizápasovou šňůru porážek. Nyní jste podruhé za sebou zvítězili. Jaká je aktuální nálada v kabině?
Určitě je mnohem lepší. Musíme na tom stavět. Prohrávali jsme, teď máme dvě výhry v řadě, takže musíme hrát to, co jsme si řekli a odměna přijde.

Již podruhé v sezoně jste porazili šampiona z Třince. Je to asi vždy velká vzpruha pro tým porazit takový mančaft, že?
My se připravujeme na každý zápas a je jedno, proti komu hrajete. Trénujeme, koukáme se na videa. Děláme to nejlepší, co dokážeme.

Jak se vy osobně cítíte na ledě?
Cítím se dobře. Tuto sezonu mám trochu jinou roli, větší roli. Všichni obránci si snažíme pomáhat. Parta mezi obránci je také skvělá. Jsem moc rád, že tu jsem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....