Banes Motor České Budějovice
24.09.2022, Michal Špírek

Dorost zabral a v Havlíčkově Brodě uhrál první výhru

Po třech porážkách se dorostenci dočkali vítězství, když Brod porazili o dvě branky.

Zápas lépe začali hosté z jihu Čech, kteří zaměstnávali domácí obranu. Humeník našel v dobré pozici Lukeše, ale toho vychytal Račan. Bruslaři postupem času srovnali se soupeřem krok, když se dočkali vedení. Kozlík nahrál na vrcholek levého kruhu Filipu Ondrušovi. Obránce Havlíčkova Brodu počkal na clonu před Schacherlem, kterou prostřelil. Gólman Motoru nezastavil puk, který zapadl přesně do pravé šibenice. Mladé pušky z Kotliny měly možnost přesilové hry, ale více v ní hrozily České Budějovice. Račan dokázal nebezpečné výpady pokrýt. V 16. minutě mohl zvýraznit vedení Koubek, ten ale mířil těsně vedle. Jihočeši v závěru zkusili vyrovnat, ale Drančák našel připraveného brankáře Bruslařů.

Druhá třetina patřila útočnému hokeji. V prvním střídání mohla udeřit dvojice Kozlík Koubek, ale druhý jmenovaný ztroskotal na Schacherlovi. Motor se dočkal ve 24. minutě vyrovnání. Drančák nejprve neproměnil pokus mezi betony, a tak jeho dílo dokončil doklepnutím do poloprázdné klece Štěpán Hoch. Jihočechům pomohlo vyrovnání, byli lepší, aktivnější, více si vytvářeli šance, ale stav utkání se neměnil. Motor mohl otočit vývoj zápasu na svoji stranu, jenže Aulický nedokázal doklepnout puk do sítě. V samém závěru Bruslaři rozmělnili tlak soupeře. Trojice Kachlíř – Mrtka – Křížek nedokázala dotlačit puk za brankovou čáru. Vše se podařilo na konci přesilové hry. Po chybě v rozehrávce se domácí vrátili do vedení. Po krásném ťukecu uklidil puk do branky Tadeáš Koubek.

Havlíčkův Brod mohl zkraje posledního dějství navýšit vedení, ovšem Schacherl byl na místě. Jihočeši byli ve třetí dvacetiminutovce aktivnější, Hocha zastavil Račan. Motor sklidil zaslouženou odměnu v 50. minutě. Gólman Bruslařů neudržel puk pod lapačkou a nechytatelnou ránou ho poslal do sítě Matyáš Humeník. Pro domácí tým bylo ještě hůř, když se musel bránit ve dvojnásobném oslabení. České Budějovice proměnily nabídnutou příležitostí. Z osy kluziště se krásnou ránou do levého horního rohu prezentoval Samuel Drančák. Bruslaři zkusili v závěru vyrovnat, ale riskantní hrou dostali na koně Motor. Šedesát sedm sekund před závěrečnou sirénou proměnil brejk Vojtěch Aulický. Bruslaři mohli na konci zápasu kosmeticky upravit stav zápasu, jenže Kachlíř neproměnil nařízené trestné střílení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....