Banes Motor České Budějovice
17.09.2022, Adéla Hejdová

DOR: V prvním domácím zápase podlehl Motor jihlavské Dukle 2:5

Ani první domácí zápas nepřinesl dorostencům Motoru ani bod. V prvních dvou třetinách byl zápas velice vyrovnaný. Hned dvakrát se trefil českobudějovický Vojtěch Aulický a na druhé straně Adam Veselský. Domácí nedokázali proměnit několik šancí a přesilovek. Rozhodla až třetí třetina, kde se dařilo jihlavské dukle. Dala dva rychlé góly po sobě a nakonec se trefila i do prázdné branky a zápas tak skončil 2:5. Další zápas čeká českobudějovické dorostence ve čtvrtek na ledě Pardubic.

V první třetině se ve druhé minutě trefil jihlavský útočník Adam Veselský. Netrvalo dlouho a vyrovnávací branku vstřelil po nahrávce Adama Gřegořka Vojtěch Aulický. Oba celky měly několik šancí a samostatných úniků, které se ani jednomu celku nepodařilo proměnit a úvodní třetina tak skončila 1:1.

Ve druhé dvacetiminutovce se na úvod trefili opět hosté, a to Adam Veselský po samostatné akci. Necelé dvě minuty na to se po přečíslení tři na dva trefil po nahrávce Samuela Drančáka a Matyáše Humenika Vojtěch Aulický a připsal si tak druhý gól v zápase. Druhá třetina přinesla domácímu celku hned tři přesilovky, ale ani jednu nedokázali využít.

Do třetí třetiny nevstoupili Českobudějovičtí moc dobře, Jihlavští měli možnost proměnit dvě přesilovky, ale ani jim se to nepodařilo. Až v polovině třetí třetiny se podařilo Matějovi Fialovi a Ondřejovi Chvátalovi prostřelit domácího Alberta Schacherla a rázem tak vedli hosté 2:4. Po faulu jihlavského Jindřicha Habermanna si vzal Motor oddechový čas a zkusil hrát bez brankáře, ale ani to se jim nepodařilo a do prázdné branky se trefil Adam Ošmera.

Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (hlavní trenér): Nezvládli jsme třetí třetinu, neproměnili jsme dvě přesilovky po sobě, pak přišly naše dvě hrubé chyby a bylo po zápase.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....