Banes Motor České Budějovice
26.08.2022, Lukáš Mareš

Hlavní trenéři mládeže Motoru absolvovali klubový seminář o komunikaci

Pokud jste někdy navštívili Budvar arénu, možná jste si v ní všimli nápisu „Nejen hokej...“. Toto heslo odráží výchovnou koncepci klubu, která má mimo jiné i jeden velký cíl - vychovávat nejen špičkové hokejisty, ale také lidi s dobrým charakterem. Mládežnická sekce českobudějovického Motoru se proto dlouhodobě věnuje nejen rozvoji hráčů po hokejové stránce, ale důraz klade také na kvalitní přípravu trenérů, kteří s hráči pracují.

Dne 24. 8. 2022 proběhl ve VIP prostorách Budvar arény klubový seminář pro hlavní trenéry mládeže, který byl zaměřen na rozvoj komunikačních dovedností. Lektory semináře byli klubový mentální kouč Mgr. Lukáš Mareš a psycholožka a pedagožka Mgr. et Mgr. Vlaďka Tomková. Cílem nebylo sdílet teorii, ale vyzkoušet si věci v praxi. Hlavní důraz dali lektoři na modelové situace, během kterých byli trenéři natáčeni na video. Díky následnému rozboru situací si mohli uvědomit, jak jejich projev působí, jaké techniky fungují a co stojí za to zlepšit.

"Věříme, že podobné akce přispějí k tomu, že budeme v Motoru nadále vychovávat nejen kvalitní hokejisty, ale také budovat dobré vztahy s hráči a jejich rodiči. Dobrou komunikaci a vystupování považujeme za nedílnou součást práce trenéra. Pracujeme proto na jejich neustálém zdokonalování," zhodnotil seminář klubový mentální trenér Mgr. Lukáš Mareš.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....